Hvad hvis vi kunne oplade bilbatteriet på kun 5 minutter?

Anonim

Når vi taler om elbiler, er et af mærkernes sædvanlige aktiver autonomien – som allerede når 300 km i nogle brugskøretøjer og små familiemedlemmer – men ikke altid den fulde ladetid for batterierne, som i nogle tilfælde endda overstiger 24 timer i en konventionel stikkontakt.

Og det er netop her, StoreDot ønsker at gøre en forskel. Det israelske firma tog til CUBE teknologimessen i Berlin, en revolutionerende løsning, som går under navnet Flashbatteri . Navnet siger det hele: Målet er at skabe et batteri, der er i stand til at oplade næsten øjeblikkeligt.

Uden at ville afsløre for mange detaljer om denne teknologi, forklarer StoreDot, at FlashBattery bruger en "kombination af lag af nanomaterialer og organiske forbindelser", og at det i modsætning til traditionelle lithium-ion-batterier ikke indeholder grafit, et materiale, der ikke tillader hurtig opladning .

Som du kan se i videoen ovenfor, består FlashBattery af flere patroner, der udgør et modul. Modulerne kombineres derefter for at skabe batteripakken. Hvad angår autonomi, lover StoreDot 482 km på en enkelt opladning.

”Den teknologi, der er tilgængelig i øjeblikket, kræver lange opladningsperioder, hvilket gør 100 % elektriske transportformer uegnede for den brede offentlighed. Vi udforsker nogle løsninger sammen med vores strategiske partnere i bilindustrien for at hjælpe os med at få gang i produktionen på det asiatiske kontinent og opnå høje produktionsmængder så hurtigt som muligt."

Doron Myersdorf, administrerende direktør for StoreDot

Denne teknologi er på et avanceret udviklingstrin, og planen er at introducere FlashBattery i en produktionsmodel om tre år. Ud over biler kan det også bruges i mobiltelefoner, computere og andre enheder.

Læs mere