Selvkørende teknologi testet på G7-topmødet

Anonim

Nissan ProPilots autonome kørselsteknologi blev testet på G7-topmødet i Ise-shima, Japan.

Donald Tusk, formand for Europarådet, havde mulighed for at opleve Nissan ProPilot ombord på et af syv nye køretøjer med denne nye teknologi.

Vejkurset i autonome modeller var en del af en række arrangementer planlagt under G7-topmødet, der fandt sted i sidste uge. Prototypen, baseret på Nissan Leaf, var udstyret med millimeterbølgeradar, laserscannere, videokameraer og en Human Machine Interface (HMI) udviklet specifikt til autonom kørsel.

IKKE MÅ GLIPSE: Dette er de 11 mest kraftfulde biler i verden

Dette initiativ gjorde det muligt at teste, hvordan Nissans ProPilot-teknologi kan navigere under rigtige vejforhold, med to innovative funktioner. Den første, en high definition mini-laserscanner, der bestemmer afstanden mellem køretøjet og dets omgivelser gennem præcise tredimensionelle målinger, som tillader navigation på trange steder. Den anden er et otte-vejs 360-graders kamerasystem, der tillader præcise beslutninger om ruter i kryds og på stejlt buede baner. Disse teknologier er allerede blevet testet på gader og motorveje i Japan og USA siden begyndelsen af dette år.

Nissan ProPilots autonome kørselsteknologi vil blive introduceret i Japan senere i år og vil senere blive udvidet til Europa, USA og Kina. I 2018 planlægger Nissan at implementere Nissan ProPilot-teknologien med flere baner (som tillader autonomt vognbaneskift på motorveje), og i 2020 vil denne nye teknologi gøre det lettere at køre på bygader, inklusive kryds.

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere