Mercedes AMG GT M178 V8 Biturbo: Den nye æra af AMG-kraft

Anonim

De stadig mere restriktive anti-forureningsbestemmelser har lagt et enormt pres på bilindustrien. Uden at ty til "downsizing"-moden bliver opgaven med at forene præstationer med effektivitet i sportsmodeller stadig sværere, men AMG er nu kommet med sin seneste "kighoste".

Den nye 4,0l V8 og dobbeltturbo AMG M178 blok er AMG's svar på fremtiden, som sigter på at glemme og sende 6,2 l V8 M159-blokken til den eksotiske mekaniks og lyd, der er værdigt for et orkesters hall of fame. Den første model til at debutere denne mekaniker vil være «anti-911» fra Mercedes: AMG GT.

mercedes_amg_4_liter_b8_biturbo_engine1

Med sin debut markeret i fremtiden Mercedes AMG GT, som vil erstatte Mercedes SLS AMG, er den nye M178-blok et kompendium af teknologi, der bruger talrige innovationer, alt sammen så ydeevnen er perfekt afstemt med effektivitet.

Men hvis der er nogen tvivl om dens reelle legitimationsoplysninger, forklarer M178-blokken med sin tekniske fil, hvorfor det er en antologimekaniker fra AMG-huset.

SE OGSÅ: Ayrton Sennas teknik, mens han kører en Honda NSX

Med en V8-arkitektur og tro mod AMG's præmisser har M178-blokken 3982cc og en stempelslagdiameter på 83mm x 92mm, hvilket gør denne blok til en kompakt mekanisk samling.

Som et resultat af superladning med 2 dobbelte turboladere udviklet af Borg Warner og placeret i sektionen over indsugningsmanifolden, tillod de AMG at gøre blokdimensionerne mere indesluttede, og levere trykluft til forbrændingskamrene hurtigere.

mercedes-amg-gt-5-

Med en effekt på 510 hestekræfter ved 6250rpm har AMG-blokken en udholdenhed på op til 7200rpm, utrolig for en biturboblok og med et kompressionsforhold på 10,5:1. Det overvældende drejningsmoment på denne 4.0l V8 er 650 Nm, derefter ved 1750 o/min og konstant indtil 4750 o/min. Med specifikke effektværdier på 128 hk/l og et specifikt drejningsmoment på 163,2 Nm/l vejer M178-blokken kun 209 kg.

En del af den tekniske opskrift for denne AMG-blok – da det er en af de første motorer med en effekt over 500 hk, der overholder EUR6-standarderne – gik gennem at udstyre blokken med den allerede dominerede "Nanoslide"-teknik, som giver mulighed for reduceret friktion, vha. stempler lettere, med lavere friktionssegmenter, med klare fordele i brændstof- og olieforbrug.

Mercedes AMG GT M178 V8 Biturbo: Den nye æra af AMG-kraft 18444_3

En anden ny funktion er cylinderhovedets zirkoniumbelægning, som gjorde det muligt for AMG at øge M178-blokkens tolerance og termiske afledningskapacitet. V8-blokkens tyngdepunkt er blevet reduceret ved hjælp af tørsump-smøring, hvilket reducerer højden med 55 mm.

Med hensyn til benzinindsprøjtning udføres det direkte og har allerede de nyeste Piezo-injektorer, der er i stand til op til 7 indsprøjtninger pr. cyklus og et indsprøjtningstryk på 130 bar. Det nominelle ladetryk er 1,2 bar, men Borg Warners tvillingturboer er i stand til at generere 2,3 bar tryk ved fuld hastighed.

Bliv ved med reklamevideoen af den nye AMG kighoste til Mercedes AMG GT.

Læs mere