eCall bliver obligatorisk fra den 31. marts

Anonim

I dag findes eCall allerede i mange biler fra forskellige producenter, og er et paneuropæisk nødopkaldssystem.

I tilfælde af en alvorlig ulykke, der resulterer i aktivering af airbaggene, udløser dette system, hvis installation bliver obligatorisk i alle nye biler, der sælges i EU pr. 31. marts 2018, automatisk et alarmopkald til en af de nationale nødsituationer centre (112). Til dette skal du bruge onlineforbindelsen fra en smartphone, der er tilsluttet køretøjet, eller et SIM-kort installeret i selve systemet.

I den forbindelse overfører systemet ikke kun, hvad der skete til beredskabet, men også køretøjets placering, nummerpladen, tidspunktet for ulykken, antallet af passagerer og endda den retning, bilen kørte i.

Hvis føreren eller nogle af passagererne er opmærksomme, kan nødopkaldssystemet også udløses manuelt ved at trykke på en bestemt knap i kabinen.

eCall som en måde at fremskynde nødberedskab

eCall-systemet, som blev godkendt af Europa-Parlamentet i april 2015, som ikke bør repræsentere nogen ekstra omkostninger for chauffører, sigter ifølge Europa-Kommissionen på at fremskynde nødoperationer med omkring 40 %, når det er i byområder, og med omkring 50 % når ud af disse. Samtidig skal teknologien også bidrage til at reducere antallet af dræbte ved færdselsulykker med omkring 4 % og med omkring 6 % ved alvorlige kvæstelser.

Som en måde at beskytte chaufførers personlige data på, forhindres eCall-systemet, der er installeret i biler, i at overvåge, registrere eller registrere de ture, som køretøjet udfører dagligt.

Tunge køretøjer bør være næste skridt

Når først det er installeret og fuldt ud spredt i lette køretøjer, agter Europa-Kommissionen at udvide anvendelsen af dette elektroniske nødberedskabssystem til også at omfatte tunge køretøjer, der transporterer passagerer eller gods.

Læs mere