Hvad har Aston Martin Valkyrie at gøre med en Formel 1? Alt.

Anonim

Efter flere måneders spekulationer præsenterede Aston Martin og Red Bull i Genève, hvad der lover at blive det nye benchmark i superbilernes verden: Aston Martin Valkyrie.

Ud over det guddommelige navn, som fortsætter traditionen med biler, der starter med et "V" af det britiske mærke, bruger Valkyrie teknologi fra Formel 1 - Adrian Newey, teknisk direktør for Red Bull Racing, var en af dem, der var involveret i projektet .

Forbindelser til premieren på motorsport starter lige fra motoren. I hjertet af Valkyrien ligger en 6,5 liters atmosfærisk V12-blok med omkring 1000 hestekræfter, udviklet i tæt samarbejde med Cosworth. Forbrændingsmotoren arbejder sammen med en elektrisk enhed udviklet af det kroatiske firma Rimac.

Aston Martin Valkyrie
© Automobile Reason | Aston Martin Valkyrie kom i centrum på det britiske mærkes stand i Genève.

Som i Formel 1-enkeltsæderne finder vi i stedet for metalbremseskiver kulfiberskiver, et lettere materiale (de vejer omkring 1,5 kg), mere modstandsdygtige og køleplade – selvom den ideelle temperatur er 650º C, kan disse skiver nå toppen over 1200º C. Hele bremsesystemet er resultatet af et partnerskab mellem Alcon og Surface Transforms.

En anden egenskab ved Aston Martin Valkyrie er kørestillingen, med benene næsten i skulderhøjde. Inden de modtager bilen, vil fremtidige ejere af sportsvognen blive forpligtet til at foretage en tredimensionel scanning af deres krop, for at tilpasse sædet til hver enkelt kørers fysiske karakteristika, som det gøres i Formel 1. Det er forbudt at tage på...

For resten var vægten også en af prioriteterne – endnu en gang, ligesom i Formel 1. Aston Martin sigter efter en slutvægt på 1000 kg, hvilket, hvis det realiseres, vil betyde et perfekt vægt-til-effekt-forhold: med 1 cv for hvert kilo vægt.

Valkyrien er begrænset til 150 enheder, som er fordelt på landevejs- og konkurrencemodeller, og som vil være tilgængelige i 2019. Alle eksemplarer er allerede solgt.

Læs mere