Seks cylindre, fire turboer, 400 hk effekt. Dette er BMWs kraftigste diesel

Anonim

Den nye BMW 750d xDrive er det bayerske mærkes model med den kraftigste dieselmotor nogensinde.

I de lavere segmenter har dieselmotorer mistet udtryk. Skyld det på stadig strengere miljøbestemmelser, som har gjort dieselmotorer dyrere og dyrere at producere. Og selvfølgelig fordelene ved de nye benzinmotorer.

I luksussegmentet eksisterer dette problem ikke, simpelthen fordi produktionsomkostningerne ikke er et problem. Kunder er villige til at betale, hvad der skal til for at få det, de ønsker.

IKKE MÅ GLIPPES: Alle nyhederne (fra A til Z) på Geneve Motor Show 2017

Også selvom det er en super diesel! Som det er tilfældet med den nye BMW 750d xDrive, en luksus sedan på mere end to tons udstyret med en 3,0 liters dieselmotor med fire turboer monteret i rækkefølge. Det praktiske resultat er dette:

Som du kan se, er den nye 750d et ægte diesellokomotiv, der er i stand til at accelerere fra 0-100 km/t på kun 4,6 sekunder og fra 0-200 km/t på kun 16,8 sekunder. Det annoncerede forbrug (NEDC cyklus) er 5,7 l/100 km – til sidst med et søm vendt på hovedet oven på speederen er det muligt at nå dette forbrug.

Ellers er tallene for denne motor overvældende: ved 1.000 rpm (tomgang) leverer denne motor et drejningsmoment på 450 Nm(!) , men det er mellem 2000 og 3000 o/min, at denne værdi når sit klimaks, 760 Nm drejningsmoment. Ved 4400 o/min nåede vi maksimal effekt: flotte 440 hk.

I netop dette er der kun ét mærke, der klarer sig bedre, Audi. Men den havde brug for flere cylindre og mere slagvolumen, vi taler om den nye V8 TDI fra Audi SQ7.

Seks cylindre, fire turboer, 400 hk effekt. Dette er BMWs kraftigste diesel 18575_1

Når vi sætter denne værdi i perspektiv, var vi endnu mere imponerede. Den benzindrevne BMW 750i xDrive med 449 hk tager blot 0,2 sekunder mindre fra 0-100 km/t end 750d xDrive.

Indtil videre er denne motor kun tilgængelig i BMW 7-serien, men sandsynligvis vil den snart dukke op i andre modeller som BMW X5 og X6. Kom dem!

Hvordan fik BMW disse værdier?

BMW var det første mærke til at samle tre turboer i træk, og nu er det igen en pioner i at tilknytte fire turboer i træk i en dieselmotor.

Turboer har som bekendt brug for udstødningsflow for at fungere – lad os glemme undtagelserne fra denne regel, nemlig Audi elektriske turboer eller Volvos trykluftsturboer, for det er ikke tilfældet.

Ved lave omdrejninger kører denne 3,0 liters sekscylindrede motor kun to lavtryksturboer på samme tid. Da der er lavt gastryk, er det nemmere at sætte mindre turboer i gang, og dermed undgå det såkaldte «turbo-lag». Naturligvis ved højere omdrejninger passer disse turboer ikke...

Derfor giver den elektroniske motorstyring ordre til et gasspjældssystem til at kanalisere alle udstødningsgasser til et 3. turbo med variabel geometri.

Fra 2.500 o/min starter den 4. store turbo i drift, hvilket bidrager afgørende til motorens respons ved mellem- og højhastigheder.

Så hemmeligheden bag denne motors kraft ligger i dette turbo- og udstødningssynkroniseringsspil. Bemærkelsesværdigt er det ikke?

Hvis emnet "superdiesel" vækker din interesse, vil vi snart kunne vende tilbage til dette emne. Giv os din mening på vores Facebook og del vores indhold.

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere