Mini JCW angriber Dakar 2018 for første gang på to fronter

Anonim

Efter en 2017 Dakar med en bitter smag, hvor den bedst klassificerede Mini sluttede på sjettepladsen (piloteret af argentineren Orlando Terranova), har det britiske mærke fra BMW Group netop løftet sløret for, hvad der bliver dets nye våben til 2018 Dakar - den John Cooper Works buggy. Som endnu en gang er ansvarlig for X-Raid-holdet og uddybet i to forskellige varianter i træksystemet, lover endnu en gang at sigte mod toppen. Så tillad modstandere...

Mini Dakar 2018

Efter sejren opnået i 2012, 2013, 2014 og 2015, ønsker Mini igen, i 2018, at føle glæden ved triumf, i det, der er det mest berømte terrænløb i verden. Denne gang, der samler en ny fortolkning af, hvad der har været Mini til Dakar - udtænkt efter et mere "fransk" koncept af buggy (hvem kan ikke huske Schlessers kreationer?...), oversat til to varianter, begge kaldet John Cooper Virker, selvom de er adskilt fra hinanden i træksystemet. Den ene, kaldet Rally, er udstyret med firehjulstræk, mens den anden, kaldet Buggy, har baghjulstræk.

For at forklare denne mulighed, de meget specifikke regler i Dakar, som tillader modeller med kun baghjulstræk at udvise større frihøjde og større hjul, foruden mindre vægt. Målet, i dette tilfælde, opnået takket være brugen af en rørformet struktur pakket ind i kulfiberforstærket plastik og Kevlar-paneler.

Mini JCW angriber Dakar 2018 for første gang på to fronter 18714_2

Dakar 2018: Mini lover kraft... og pålidelighed

Hvad angår motoren, er det en række sekscylindret benzinmotor, 3,9 liter, som ved hjælp af BMW TwinPower supercharge-teknologi melder om 340 hk effekt og 800 Nm drejningsmoment. Argumenter, der ikke er uden deres vægt, selvom, vigtigere end hastighed på Dakar, er modstand...

Det er dog selveste X-Raid-direktøren, Sven Quandt, der afslører, at under tests udført både i Marokko og Ungarn, "var vores Minier aldrig tvunget til at stoppe på grund af tekniske problemer". Efterlader lige dér visheden om, at det ikke vil være for pålideligheden, at de nye biler kan fejle, i år, på podiet. Det aspekt, som han anser for samme ansvarlige, er stadig "virkelig bemærkelsesværdigt".

Mini Dakar 2018

Husk, at den nye Mini armada vil være et af de hold, der starter til Dakar 2018, som er planlagt til at starte i Peru den 6. januar 2018. Med konkurrenter, inklusive mesteren i titlen Peugeot, skal de tilbagelægge omkring 5.500 kilometer, ikke kun gennem peruviansk territorium, men også på linje med Bolivia og Argentina.

Læs mere