Ae fa'afefea pe a toe fo'i mai le Fiat 126 o se tagata nofoia le taulaga eletise?

Anonim

Masalo na musuia e le manuia na iloa e le toe foʻi mai o le Fiat 500, o le au Italia i le MA-DE Studio na filifili e mafaufau pe o le a le 21st seneturi 126 e mafai ona foliga ma o lea na fanau mai ai le Fiat 126 Vaaiga.

O le fale suʻesuʻe a Italia o Andrea Della Vecchia o le poloketi muamua mo se taavale, o le 126 Vision o le taunuuga o lana galuega faʻatasi ma Giuseppe Cafarelli.

Aesthetically, le 126 Vision e le natia mea tutusa ma le uluai faʻataʻitaʻiga, tausia laina sikuea e faʻaalia ai.

Fiat 126 Vaaiga

E ui lava i lea, e le gata o lenei faʻataʻitaʻiga e mulimuli i le tuputupu aʻe o loʻo nofotupu i le lalolagi taʻavale, ae faʻaaogaina foʻi moli moli (i luma ma tua).

I le mulimulitaia foi o le tulaga o le lalolagi o taavale o loʻo i ai nei, o le Fiat 126 toe faʻafouina o le a avea ma faʻataʻitaʻiga eletise, ma e mafai foi ona faʻaaogaina le faʻavae o le Fiat 500 fou.

Le Fiat 126

Muamua na faʻalauiloaina i le 1972 i le Turin Motor Show, o le Fiat 126 na faʻaalia ma se faʻamoemoe manino: e sui ai le Fiat 500 (matua) manuia.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Na gaosia i le tele o atunuu (e pei o Austria poʻo Yugoslavia), o le 126 na i ai i lana lomiga Polani, le Polski Fiat 126p, o lona tupuaga sili ona umi, na gaosia seia oʻo i le tausaga 2000.

Fiat 126 Vaaiga

I le aofaʻi, toetoe lava 4.7 miliona kopi o le Fiat laʻititi na gaosia, lea na faʻaaogaina ai masini e lua-cylinder ma suiga eseese ma le maualuga o le malosi i lona olaga atoa.

Ma o oe, e te manaʻo i le Fiat 126 Vision e gaosia e le Italia brand, pe e te manatu o le Fiat faʻataʻitaʻiga ma foliga toe, o le 500 o le a oʻo mai? Tuu mai ia i matou lou manatu i faʻamatalaga.

Faitau atili