A maeʻa taʻavale, e taunuu le WLTP i oloa mama

Anonim

E oʻo mai ia Setema 2019, ta'avale fa'apisinisi mama fou o le a fa'amaonia a latou fa'apogai e tusa ai ma tulafono a le WLTP , pei o taavale pasese talu mai Setema 2018.

O le tuusaunoaga o le mea masani, e masani lava o le mea moni e faʻatagaina faʻailoga e lesitala, pe a maeʻa lena aso, e oʻo atu i le 10% o le faʻatauga o le tausaga talu ai, e faʻaaoga ai lomiga tuai o afi poʻo afi.

O le tulaga lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻataʻitaʻiga na gaosia e le PSA vaega (Peugeot, Citroën ma Opel) o le a mafai ona faʻatumauina le 1.6 HDi iunite i luga o le faʻatau atu mo sina taimi, e ui lava i le i ai o le masini 1.5 BlueHDI sili ona lata mai. .

Renault Kangoo

Ae fa'afefea ona a'afia le WLTP i pisinisi mama? Ma o lo'o nofouta le maketi i lu'itau e ono fa'atupuina e lenei tulaga i le vaega?

E le o laga le mataupu tau lafoga, e lei finauina tele le mataupu. Ae e mautinoa lava o le a sili atu le lavelave mai ia Setema i luma. E oo lava i le mea na matou vaʻaia i le WLTP, pe a taʻavale pasese, e oʻo lava i atunuʻu e leai se aʻafiaga tau tupe, e pei o le taimi nei i Potukale ma taavale faʻapisinisi, o le WLTP faʻatagaina faiga sa matua faigata lava.

Hélder Pedro, Failautusi Aoao o le ACAP.

O a lava suiga?

E pei o taʻavale pasese, o le aʻafiaga o le WLTP o le a faʻaosofia ai le faʻaogaina o masini diesel, o le sili ona faʻaaogaina i totonu o taavale faʻatau.

Ae afai i le taimi muamua o loʻo i ai se toe faʻafouina o afi penisini ma se ituaiga o faʻailoga mo hybrids, afa-hybrids poʻo plug-in hybrids, o le suiga tutusa lava e le mafai ona tutusa i le tulaga o taavale oloa, pe a manaʻomia le faimalaga. kilomita ma se fa'aoga malosi e matua'i fa'ateteleina ai pili taumafa.

O le mea moni, o le tele o nei taʻavale ua tuʻuina atu i vaega faʻapitoa, pisinisi ma tufatufa, e masani ona ufiufi le tele o kilomita i le tausaga ma felauaiga uta lea, i nisi taimi, e usitaʻia tulaga faʻapitoa o le sapalai ma le vevela.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Afai o se popolega lea oi latou o loʻo faʻatau - saili le fofo sili mo le galuega o loʻo faʻamoemoeina - mafaufau i le au faufale oe, muamua, e tatau ona latou iloa mea e tatau ona latou gaosia. Talu ai, e pei o faʻataʻitaʻiga pasese, faʻapea foʻi i pisinisi, o le faʻatagaina o taavale taʻitasi o le a faia e le numera coke, o lona uiga, fesuisuiaʻi e faʻatatau i le ituaiga afi (malosi, faʻasalalauga), faʻamatalaga mamafa, tita ma paʻu, aerodynamics, meafaigaluega, ma isi, ma isi, ma isi...

O le faʻaogaina o le WLTP protocol i faʻasalalauga e mulimulitaʻi tonu lava tulafono e pei o taavale pasese. E aofia ai le fesuiaiga e mafai ona faʻatatau i meafaigaluega, e taʻua o le filifiliga.

Ricardo Oliveira, Faatonu Fesootaiga i Renault
mitsubishi spindle canter

O lona uiga, afai e iai ni suiga faʻaopoopo i taʻavale, "o le faʻatusatusaga mulimuli o faʻamalama e tatau ona amanaʻia le suiga ma, aemaise lava, e tusa ai ma suiga o le taavale, pito i luma ma paʻu", o lana tala lea. .

E tusa lava pe faia nei suiga pe a uma ona faʻatau le taʻavale, e manaʻomia ai le toe suʻesuʻeina o le taavale ua suia?

"O le matafaioi a le au gaosiga o le taavale faʻavae le faʻaavanoaina o le 'faiga' o faʻamatalaga ma faʻatusatusaga lea, e faʻatatau i taʻiala o loʻo taʻua i luga, o le a faʻatagaina ai le faʻatusatusaina o le tau fou o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le taavale ua suia", o le tala lea a Ricardo Oliveira . "O le suiga e le manaʻomia se faʻatagaga fou (faʻaopoopo i mea o loʻo i ai), ae o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o tau o mea ia e mafua mai i le faʻatusatusaga, i le amanaia o le masini fou, pito i luma ma soʻo se suiga i paʻu" .

o le a le mea e le suia

O le a le mea e le suia, e mautinoa lava, o le leai o se faʻamatalaga o tulafono, pe i luga o le vaega a i latou na faia i latou, poʻo le vaega a le malo o atunuu e tatau ona faʻavae i latou i luga o le tau fou o le faʻaaogaina o lafoga. fa'atatauga.

Ma o le tolu masina talu ona faʻamalosia le tulafono fou a le WLTP, e leai se mea e foliga mai na faʻaiʻuina pe na vaʻaia foi e le faipule o Europa.

Afai i Potukale, a itiiti mai seia oʻo i lenei tausaga, mo le faʻamoemoega o le fuafuaina o le ISV ma le IUC mo faʻasalalauga, e naʻo le malosi o le paʻu e taulia, e oʻo lava i lea, o mataupu e vavaeina i maketi uma, e aofia ai Potukale, ua faʻatupuina.

Mercedes Vito

Ma e fesoʻotaʻi ma suʻega ma suʻega e manaʻomia mo le fuafuaina o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma le tele o faʻamaumauga e manaʻomia ona o le anoanoai o suiga e mafai ona fai i se pisinisi e, mai le malosi o afi eseese i chassis fesuiaʻi ma faʻatonuga o le tino (e aofia ai lona fa'apipi'i), fa'atasi ai ma suiga tau uta ma mana'omia mo le malosi fa'aopoopo, mo se fa'ata'ita'iga mo le mālūlū.

E mafai e lenei mea ona afaina ai kamupani o loʻo i ai vaʻa e iai manaʻoga faʻapitoa e tusa ai ma le felauaiga o uta pusaaisa, mo se faʻataʻitaʻiga, o latou fuafuaga faʻapitoa ma nisi o tagata faʻatau (faʻapitoa tagata lautele) e faʻaalia ai le iloa o le a le ituaiga taʻavale e ono avanoa i le amataga o galuega?

E faʻafefea ona faʻamoemoeina le faʻafouga o vaʻa, o latou feutagaiga e masani ona amata i ni nai masina muamua atu e faʻamaonia ai faʻatonuga faʻapitoa i falegaosimea ma faʻasolosolo faʻatau?

O luʻitau e mafai ona faʻalautele i le taimi i le vaʻavaʻai atu i le faʻamalosia o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaaogaina mo le isi sefulu tausaga (mo pasese ma uta) e mautinoa lava e manaʻomia ai se galuega faʻamalosi e toe faʻamalamalamaina tulaga taua ma, ioe, iʻuga i tusi resitala o e faapena foi le pulega o le tiute ma tusi resitala o taavale.

Fa'afeso'ota'i le Fleet Magazine mo nisi tala ile maketi tau ta'avale.

Faitau atili