Denne kart kører lidt over 1,5 sekunder fra 0 til 100 km/t

Anonim

Nej, det er ikke den første kart, der opnår en sådan acceleration – Guinness-rekorden tilhører stadig Grimsel – men den vil være den første, der er tilgængelig til salg.

Udviklet af canadierne hos Daymak, C5 Blast – sådan hed den – er en prototype, der stadig er under udvikling. Målet er at gøre det til den hurtigste kart på planeten, men Aldo Baiocchi, præsident for mærket, går endnu længere:

"På et vist tidspunkt kunne bilen begynde at flyde som den S Land Speedertar Wars. Eller vi kunne tilføje nogle vinger, og det ville flyve væk. Vi tror, det er muligt i sidste ende at accelerere fra 0-100 km/t på mindre end 1 sekund og gøre det til det hurtigste køretøj i historien."

Daymak C5 Blast

En af hemmelighederne bag overvældende præstation er kraft-til-vægt-forholdet, og det var netop her, det canadiske mærke Daymak spillede alle trumfkortene. Ifølge Jason Roy, Vice President for Daymak, vejer C5 Blast omkring 200 kg og har en 10.000 watt elektrisk motor, men ikke kun det. Som du kan se på billederne, er C5 Blast udstyret med otte elektriske turbiner (Electric Ducted Fan), der er med til at skabe opadgående kræfter på op til 100 kg, tilsyneladende uden at skade aerodynamikken. Hele dette system er drevet af et 2400 Wh lithium-ion-batteri.

Al forskning og udvikling foregår i Toronto, hvor al produktion vil finde sted. C5 Blast kommer til salg for $59.995 og kan kun bruges på banen – selvfølgelig...

Læs mere