Peugeot 308. Helelektrisk version kommer i 2023

Anonim

Den nye Peugeot 308, der blev introduceret for omkring to uger siden, er nu i sin tredje generation, dukket op med et mere sofistikeret udseende end nogensinde og fordoblede ambitioner. Med over 7 millioner solgte enheder er 308 en af Peugeots vigtigste modeller.

Når den kommer på markedet om et par måneder - alt tyder på, at den begynder at ramme hovedmarkederne i maj, vil 308 lige fra starten have to plug-in hybridmotorer til rådighed. Men elektrificeringspotentialet i denne model er ikke opbrugt her.

Sortimentets store overraskelse bliver en helelektrisk version af Peugeot 308, der vil blive lanceret i 2023 for at møde Volkswagen ID.3, som Guilherme Costa allerede har testet på video. Bekræftelsen kommer fra Peugeot selv.

Tilslut plug-in hybrid opladningskabel
Når den kommer på markedet, vil Peugeot 308 inden for få måneder have to plug-in hybridmotorer til rådighed.

Først var det Agnès Tesson-Faget, produktdirektør for den nye 308, der fortalte Auto-Moto, at en elektrisk 308 var på vej. Så bekræftede Linda Jackson, administrerende direktør for Peugeot, i et interview med L'Argus, at en 100% elektrisk variant af 308 ville komme i 2023.

Nu var det Automotive News' tur til at "ekko" denne nyhed, forstærke alt, hvad der allerede var blevet avanceret indtil videre og citere en talsmand for den franske producent, som vil have sagt, at "det er stadig for tidligt" at diskutere detaljerne i denne variant, inklusive den platform, denne version vil blive bygget på.

De tekniske detaljer for den helelektriske 308 - den skulle antage betegnelsen e-308 - er stadig ukendte, og platformen, som den vil blive baseret på, er indtil videre en af de største tvivlsspørgsmål. Den nye 308 er baseret på EMP2 platformen til kompakte og mellemstore modeller, som kun tillader plug-in hybrid elektrificering, så den 100% elektriske version skal baseres på en anden platform, forberedt til denne type løsninger.

Frontgitter med nyt Peugeot-symbol
Nyt emblem, ligesom våbenskjold, fremhævet på forsiden, og tjener også til at skjule den forreste radar.

CMP-platformen, der blandt andet fungerer som basis for Peugeot 208 og e-208, er et af de tilfælde, da den kan rumme diesel, benzin og elektrisk mekanik. Alligevel er det mere sandsynligt, at denne helelektriske 308 vil modtage den næste eVMP-arkitektur — Electric Vehicle Modular Platform, en platform for 100 % elektriske modeller, der vil debutere i den næste generation af Peugeot 3008, som er planlagt til at blive lanceret præcist i 2023.

Hvad ved man om eVMP?

Med en lagerkapacitet på 50 kWh pr. meter mellem akslerne vil eVMP-platformen kunne modtage batterier mellem 60-100 kWh kapacitet, og dens arkitektur er optimeret for at bruge hele gulvet til at huse batterierne.

peugeot-308

Hvad angår autonomi, tyder de seneste oplysninger på, at modeller, der bruger denne platform, bør have en rækker mellem 400 og 650 km (WLTP-cyklus), afhængigt af dens dimensioner.

Selvom der ikke kendes yderligere detaljer om den elektriske version, kan du altid se eller gennemgå Peugeot 308 præsentationsvideoen, hvor Guilherme Costa i detaljer forklarer alt, hvad du behøver at vide om det nye franske familiemedlem.

Læs mere