Særlig begrænset udgave for at fejre 35-årsdagen for BMW M5

Anonim

Opskriften er enkel: I kun én bil kan du kombinere komforten og funktionaliteten fra en firedørs sedan med fordelene og dynamikken ved en højtydende maskine. Lettere sagt end gjort er det, der i det væsentlige opsummerer det første BMW M5.

Ved at udstyre 5-serien (E28) med M1's inline sekscylindrede blok for 35 år siden skabte BMW til sidst en ny kategori af maskiner, super sedanerne. Siden da har BMW M5 været den målestok, som alle andre bliver målt efter. Kulminationen af slægten er i øjeblikket repræsenteret af BMW M5 Competition (F90).

For at fejre sådan en ædel slægt, som strækker sig over seks generationer og 35 år, skabte BMW mindeudgaven M5 Edition 35 Jahre … og det føles mere slemt end nogensinde før.

BMW M5 Edition 35 Jahre

M5 Edition 35 Jahre

Skyld det på Frozen Dark Grey-lakken, som bruger en speciel pigmentering, hvilket skaber en silkemat overflade, som giver M5 et mere truende look. Også unikke er M 20″ hjulene med Y-formede grafitgrå eger. Bremsekaliberne er i blank sort eller guld, hvis du vælger kul-keramiske bremseskiver.

Abonner på vores nyhedsbrev

Eksklusiviteten fortsætter i interiøret, hvor vi for første gang kan finde store overflader (instrumentpanel, døre, midterkonsol) i tekstureret aluminium med kulstofstruktur og belagt i en eloxeret gylden tone. Dørtærsklen er også forsynet med inskriptionen "M5 Edition 35 Jahre", og låget på kopholderne er lasergraveret med inskriptionen "M5 Edition 35 Jahre 1/350".

BMW M5 Edition 35 Jahre

Som du kan gætte fra denne sidste post, er BMW M5 Edition 35 Jahre vil være begrænset til 350 enheder.

Under motorhjelmen, alligevel

Udgangspunktet for denne begrænsede udgave var den nuværende M5-konkurrence, der ikke viser nogen forskelle for denne i det mekaniske eller dynamiske kapitel - ikke at dette er dårlige nyheder... M5-konkurrencen er i sig selv en forbedring af den "almindelige" M5.

BMW M5 Edition 35 Jahre

Under motorhjelmen bor en 4,4 V8 twin turbo med 625 hk og 750 Nm , overført til de fire hjul gennem en automatisk otte-trins gearkasse. Nok til at starte den op til 100 km/t på kun 3,3 sek. og op til 200 km/t på ikke mindre imponerende 10,8 sek.

Udover M xDrive systemet finder vi også en Active M Differential aktiv. På trods af firehjulstrækket har M5 en køretilstand, der lader dig frakoble forakslen, for dem, der foretrækker at ubarmhjertigt torturere bagakslens dæk.

BMW M5 Edition 35 Jahre

Indtil videre er der ingen information om priser eller hvor mange enheder der vil blive distribueret til det europæiske kontinent eller Portugal.

Abonner på vores Youtube-kanal.

Læs mere