Abu Dhabi GP: hvad kan man forvente af sæsonens sidste løb?

Anonim

Efter et GP i Brasilien, hvor der ikke manglede overraskelser, hvor sejren gik til Max Verstappen og podiet komponeret af Pierre Gasly og Carlos Sainz Jr. (efter at Hamilton blev straffet), når Formel 1's "cirkus" det sidste. løb i denne sæson, Abu Dhabi GP.

Som i Brasilien vil Abu Dhabi GP praktisk talt "løbe med bønner", da både kørernes og konstruktørernes titler er blevet overdraget for længst. Alligevel er der to "kampe" med særlig interesse at følge i løbet, der spilles i hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater.

Efter det brasilianske GP var regnskabet for tredje- og sjettepladsen i kørermesterskabet endnu mere ophedet. I den første var Max Verstappen 11 point foran Charles Leclerc; i den anden er Pierre Gasly og Carlos Sainz Jr. begge med 95 point, dette efter at have debuteret på podiet i Brasilien.

Yas Marina Circuit

Som i Singapore kører Yas Marina Circuit også om natten (løbet starter sidst på dagen).

Abonner på vores nyhedsbrev

Denne bane blev indviet i 2009 og har været vært for Abu Dhabi GP i 10 år, efter at have været den anden Formel 1-bane i Mellemøsten (den første var i Bahrain). Den strækker sig over 5.554 km og har i alt 21 kurver.

De mest succesrige ryttere på dette kredsløb er Lewis Hamilton (vundet der fire gange) og Sebastien Vettel (vandt Abu Dhabi GP tre gange. Disse får følgeskab af Kimi Räikkönen, Nico Rosberg og Valtteri Bottas hver med en sejr.

Hvad kan man forvente af Abu Dhabi GP

På et tidspunkt, hvor hold, ryttere og fans har deres øjne rettet mod 2020 (i øvrigt er næste års skema allerede lukket), er der stadig nogle interessepunkter i Abu Dhabi GP, og for nu, den første træningssession.

Til en start, som vi allerede har nævnt, er kampen om tredje- og sjettepladser i kørermesterskabet stadig levende. Hertil kommer, at Nico Hülkenberg (som allerede ved, at han næste år er ude af Formel 1) for første gang skulle forsøge at nå et podie, noget der bliver svært, hvis vi tager Renaults præstationer i betragtning gennem hele året.

Ver esta publicação no Instagram

Uma publicação partilhada por FORMULA 1® (@f1) a

Det bliver også interessant at se, hvordan Ferrari vil præstere ved Abu Dhabi GP, især efter endnu en sæson under forventningerne og et GP i Brasilien, hvor et sammenstød mellem dets kørere dikterede opgivelsen af begge.

Hvad angår feltets hale, forventes der ingen store overraskelser, og det vigtigste er afskeden med Robert Kubica fra Formel 1.

Abu Dhabi GP er planlagt til at starte kl. 13.10 (tid på det portugisiske fastland) søndag, og lørdag eftermiddag fra kl. 13.00 (tid på fastlandet i Portugal) er kvalifikationen planlagt.

Læs mere