Citroën vil krydse Sahara igen, men nu... i elektrisk tilstand

Anonim

For at fejre 100-året for den første krydsning af Sahara besluttede Citroën at gentage bedriften og skabte initiativet Ë.PIC som den har til hensigt at gentage 100-årsrejsen, men denne gang i elektrisk tilstand og benytter lejligheden til at fremme innovative og bæredygtige former for mobilitet.

Ifølge Citroën vil Ë.PIC finde sted mellem den 19. december 2022 og den 7. januar 2023, præcis 100 år efter den første bil, der krydsede Sahara.

Ë.PIC-initiativet, der blev afsløret på en pressekonference afholdt på Citroëns stand på udstillingen "Rétromobile 2020", er ifølge det franske mærke ikke en fartkonkurrence, men et menneskeligt eventyr, ombord på tre typer køretøjer: fortid, nutid og fremtid.

Citroen krydser Sahara

Hvilke køretøjer deltager?

Derfor vil Citroën deltage i dette eventyr: to kopier af semi-sporene fra 1. overfart; to elektriske køretøjer som standard for assistance — nye modeller og vil være en del af det franske mærkes sortiment fra 2022 og frem — og en 100 % elektrisk konceptbil.

Abonner på vores nyhedsbrev

Hvad angår replikaerne af semi-tracks, der blev brugt på den første tur, er den første, Scarabée d'Or, allerede blevet produceret og er fuldt funktionel. Den anden skulle være færdig i år.

Hvad bliver ruten?

Målet med Ë.PIC er at følge den oprindelige rute så tæt som muligt, der dækker i alt 3170 km over 21 dages rejse.

Citroen krydser Sahara
Her er kortet over den første krydsning af Sahara lavet af Citroën. Den nye rejse forventes at følge en meget lignende rute.

Derfor vil Citroëns nye Sahara-overfart omfatte følgende etaper: 200 km fra Touggourt til Ouargala; 770 km fra Ouargala til In-Salah; 800 km fra In-Salah til Silet; 500 km fra Silet til Tin Zaouaten; 100 km fra Tin Zaouaten til Tin Toudaten; 100 km fra Tin Toudaten til Kidal; 350 km fra Kidal til Bourem; 100 km fra Bourem til Bamba og 250 km fra Bamba til Tombouctou.

Læs mere