Chinese GP: dit seizoen alleen Mercedes in Formule 1

In vier races, vier overwinningen en drie een-tweetjes. Het leven gaat goed voor het Mercedes Formule 1-team.

Het is niet verwonderlijk dat de eenzitters van Mercedes hun suprematie hebben herwonnen in de Chinese Grand Prix. Lewis Hamilton kwam terug om te winnen en heeft dit seizoen al 3 opeenvolgende overwinningen behaald.

Op de tweede plaats nog een Mercedes, die van Nico Rosberg. De Duitse coureur moest racen om "voor verlies te rennen" na een slechte start. Van inhalen naar inhalen wist hij de tweede plaats te bereiken, maar met de 1e plaats al ver weg.

De verrassing kwam van Ferrari's kant, met Fernando Alonso die een opmerkelijke race maakte, in een meesterlijk vertoon van vasthoudendheid, strategie en capaciteit om te lijden, en erin slaagde de aanvallen van Daniel Ricciardo tot het einde te weerstaan. Het valt nog te bezien of dit een geïsoleerd resultaat van Ferrari was, of een resultaat dat werd ondersteund door een nieuwe technische "adem" van het Italiaanse merk.

Sebastian Vettel werd opnieuw verslagen door zijn teamgenoot en kwam als vijfde over de streep, 24 seconden achter. Ook in de top 10 werden twee Force India gemarkeerd met Toro Rosso die deze groep sloot. Slechte race voor de Mclarens (11e en 13e plaats) één ronde van de winnaar.