Hyundai Sonata Hybrid bruger også solen til at oplade batteriet

Anonim

Efter et par måneder har vi talt med dig om Kias projekt med at installere solpaneler i biler for at oplade batterier, forudså Hyundai og lancerede den første model med denne mulighed, Hyundai Sonata Hybrid.

Ifølge Hyundai er det muligt at oplade mellem 30 til 60 % af batteriet gennem solcelleladesystemet på taget, hvilket ikke kun forbedrer bilens effektivitet, men også forhindrer batteriafladning og giver også mulighed for en reduktion af CO2-udledningen.

For nu kun tilgængelig på Sonata Hybrid (som ikke sælges her), har Hyundai i sinde at udvide solopladningsteknologien til andre modeller i sit sortiment i fremtiden.

Hyundai Sonata Hybrid
Solpaneler fylder hele taget.

Hvordan det virker?

Solcelleopladningssystemet bruger en tagmonteret fotovoltaisk panelstruktur og en controller. Elektricitet genereres, når solenergi aktiverer panelets overflade, som omdannes til standard elektrisk spænding af controlleren og derefter lagres i et batteri.

Abonner på vores nyhedsbrev

Ifølge Heui Won Yang, Vice President for Hyundai: "Tag-top-solopladningsteknologien er et eksempel på, hvordan Hyundai er ved at blive en ren mobilitetsleverandør. Denne teknologi giver kunderne mulighed for at tage en aktiv rolle i spørgsmålet om emissioner."

Hyundai Sonata Hybrid
Den nye Hyundai Sonata Hybrid

Ifølge prognoserne fra det sydkoreanske mærke skulle seks timers daglig solopladning give chauffører mulighed for at rejse yderligere 1300 km årligt. Alligevel spiller solcelleopladningssystemet gennem taget kun en understøttende rolle.

Læs mere