A uma mea uma, o a faʻamaufaʻailoga e faʻamalosia i faʻamalama o taavale?

Anonim

Mo le tele o tausaga o se mea masani le tuʻuina o ni faʻailoga se tolu i luga o le faamalama o lau taʻavale: o le inisiua a le isi vaega, o le faʻatagaina o asiasiga faʻavaitaimi ma le tiute faʻailoga.

Peita'i, ina ua ta'ua le IUC (Unique Circulation Tax), o le i ai o le fa'amaufa'ailoga i le fa'amalama pito i luma ua le toe fa'amalosia. Ae pe tatau ona iai pea le vaega o totoe?

O le a le mea ua le toe fa'amalosia...

E tusa ai ma le fa'ailoga fa'atulafonoina o asiasiga fa'avaitaimi o le tali e leai. E tusa ai ma le Tulafono Numera 144/2012, o le aso 11 Iulai, e le tatau ona i ai i totonu o le tioata.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le mea lea, ua lava le i ai o le pepa fa'atulafonoina o asiasiga fa'avaitaimi. Ae fa'aeteete: afai e te le maua, e te lamatia le totogiina o se sala tupe e mafai ona amata mai le 60 i le 300 euros.

Afai na e faia le asiasiga ae naʻo le leai o se faila ma oe, e oʻo atu i le valu aso e tuʻuina atu ai i pulega, ma faʻaitiitia ai le sala i le va o le 30 ma le 150 euros.

Afai e te tietie solo e aunoa ma le asiasia o lau taavale, e te lamatia se sala tupe e mafai ona alu mai le 250 i le 1250 euros.

… lea e faamalosia pea…

O le mea lea, na o le pau lava le faʻamaufaʻailoga e tatau ona "teuteu" le faamalama pito i luma o lau taavale o le inisiua aitalafu.

I le leai o lenei faʻamaufaʻailoga i luga o le tioata, o le sala tupe e mafai ona oʻo atu i le 250 euros, lea e alu i lalo i le 125 euros pe afai e mafai ona e faʻamaonia o loʻo i ai lau inisiua aitalafu i le taimi o le asiasiga.

Pau lava le "tala lelei" talu ai ona o se solitulafono mama tau pulega, e te le leiloa togi i luga o le tusi.

… ma le tuusaunoaga

Ma le mea mulimuli, afai e faʻaaogaina e lau taavale le LPG, e tatau foi ona i ai sau faʻamaufaʻailoga lanumeamata laʻititi i le faʻamalama pito i luma (i le tulaga o faiga fou) poʻo le faʻamaufaʻailoga lanumoana lapoa (ma le mataʻutia) i tua o le taʻavale i faʻataʻitaʻiga tuai.

Afai e te manaʻo e taofi le faʻaogaina o lena pine lanumoana, e mafai ona e faʻafouina i taimi uma. Ina ia faia lenei mea, na'o le ave o le taavale i se asiasiga B.

Ma le mea mulimuli, afai e leai sau faʻailoga e te "tuua" se sala tupe e mafai ona alu mai le 125 i le 250 euros.

Faitau atili