E fia le lafoga e te totogia mo le suauu?

Anonim

O le tau o le suauu e le taofia le siʻitia, ma o taimi uma tatou te faʻafefe ai, tatou te iloa o se vaega tele o lena tau e fetaui ma lafoga. Ae o le a le tele o lenei tau? Ua faigofie nei ona iloa.

CDS/PP i aso nei na faʻalauiloa se simulator lea e fa'atatau le avega o lafoga e fetaui ma malaga ta'itasi i le fale fa'atumu. O le simulator e mafai ai e le avetaavale ona filifili le ituaiga ma le aofaʻi o le suauu, faʻapea foʻi ma lona tau i le lita.

Ona faia lea e le simulator le faʻatusatusaga, faʻaalia se siata pai, lea e mafai ai ona tatou iloa e sili atu ma le afa o le tau suauʻu e fetaui ma lafoga; e itiiti ifo i le tasi vaetolu e fetaui ma le tau moni o le suauu lea e aafia i le tau o le suauu; ma le 10% o le aofaʻi e fetaui ma tupe faʻaalu a le pulega, tufatufaina ma le maketiina o le suauu.

Simulator

Pedro Mota Soares, sui o le CDS/PP, na taʻua e taua le iloa "o se tagata Potukale e alu i se pamu mo le 50 euros o penisini, na te iloa e 31 lafoga, i le 30 euros o penisini 19 o lafoga poʻo. i le 20 o penisini 12 o lafoga". Na ia taʻua foi o tupe faʻatau na siitia mai le 19% i le 2011 i le 30% i aso nei, ma tuʻuaia ai le malo i le "austerity natia".

iva miliona euros i le aso

O le tau o le suauu o loʻo toe alu i luga i le aso i le isi sene, e oʻo atu i le maualuga o le 2014. O le 10 vaiaso sosoo o le siʻitia o tau, ma o le tau o le penisini 95 e oʻo atu i le 1.65 euros ma le tiso e latalata ile 1.45 euros. O Potukale o se tasi o atunuu Europa e sili ona taugata le suauu.

Faatasi ai ma faiga ua fautuaina e le CDS/PP o le i'uga lea o le “surcharge” a le ISP ma e oo lava i le ISP lava ia. I le averesi, na maua e le ISP le tusa ma le iva miliona euros i le aso i le Setete i le tolu masina muamua o lenei tausaga, faatasi ai ma Jornal de Notícias o loʻo tuʻuina atu le faʻaopoopoga tulaga ese o le ono sene i le ISP, lea na tupu i le 2016, e avea ma puna o lenei tupe maua. .

Faitau atili