146 Citroën CX o loʻo faʻatau atu i totonu o se "faleoloa" Dutch…

Anonim

O LE Citroen CX o le sui o le DS lauiloa. Na faʻalauiloaina i le 1974, na tumau pea i le gaosiga seia oʻo i le 1989 (saloon) ma le 1991 (van), ina ua faʻamautu le XM i lona tulaga. I le 17 tausaga na faʻatau atu ai, e sili atu i le 1.1 miliona iunite na gaosia, ae o nei aso, ioe, e le o toe taatele.

Na tulaga ese mo lona mamanu ma foliga vaaia i le lumanaʻi - na aʻafia e Pininfarina's aerodynamic proposals na tuʻuina atu i le 60s, e maua ai lona igoa mai lona faʻaleleia o le aerodynamic - ma faʻailogaina foi i lona faʻamafanafanaga sili ona o ana faʻamalologa hydropneumatic.

146 Citroën CX mo le fa'atau i Netherlands

E silia ma le 25 tausaga ua mavae talu mai lona gaosiga, lea ua sili atu ai le ofoofogia o lenei "suʻesuʻeina". I Netherlands, e tusa ma le 150 Citroën CX o loʻo faʻatau , uma i lalo o le taualuga e tasi, i setete eseese o le faʻasao (ma le mama) ma o le mea lea, faʻatasi ai ma tulaga tau tau eseese - mai le 500 i le 2000 euros, e aofia ai isi ma tau ile talosaga.

Citroen CX
O lona talaaga uiga ese, i lona mamalu uma

O i latou uma o se vaega o le Ton van Soest Auto, o loʻo faʻatau atu taʻavale, ae mai mea e te vaʻaia i luga o lana upega tafaʻilagi, e foliga mai e faʻapitoa e le gata i le Citroën, ae faʻapea foi i le faʻatau atu o "lemoni" - o se faaupuga e faʻaaogaina e faʻamatala ai taavale i le "itiiti ifo lelei” tulaga. , pe a tatou mananao ia lelei.

E mafai ona tatou mauaina i le 146 CX o loʻo tuʻuina atu toetoe lava o mataupu uma o le tala faʻasolopito o le faʻataʻitaʻiga. O loʻo i ai le CX Phase 1 ma le Phase 2, saloons ma vans - e oʻo lava i le CX ambulance -, penisini ma diesel afi, ma eseese maila, e amata mai i taʻavale e itiiti ifo i le 100,000 km i isi e sili atu i le 400,000. O nisi o latou atonu e na'o ni vaega, ae o isi e faia ni galuega toe fa'aleleia lelei.

FOLLOW US ON YOUTUBE Subscribe to our channel

I le fa'ailoga o lo'o i lalo o lo'o i ai nisi o fa'ata'ita'iga o lo'o iai (silasila i le lisi sili ona atoatoa iinei). Ae paga lea, o ata e le o se mea sili ona lelei - o le "oso'o" i Holani atonu o le auala sili lea e maua ai lenei tala faasolopito o le Farani ...

1976 Citroën CX 2400 Fa'ailoga

O se tasi o kopi tuai, mai le 1976: Citroën CX 2400 Prestige

Faitau atili