"Osjećam se loše vozeći Ferrari." Ovo su automobili koje Toto Wolff prodaje

Anonim

Toto Wolff, vođa tima i izvršni direktor Mercedes-AMG Petronas F1 Teama, prodaje dio svoje kolekcije automobila, koja na zanimljiv način uključuje dva Ferrarija.

"Šef" Mercedes-AMG-a u F1 odlučio se oprostiti od svog Ferrarija Enza iz 2003. i LaFerrari Aperte kupljene 2018. godine.

Osim ova dva divlja konja, Wolff je također stavio na prodaju Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series iz 2009., model kojem je sam pomogao u razvoju.

Toto_Wolff_Mercedes_AMG_F1
Toto Wolff

Ovi modeli prodaju se na poznatoj britanskoj web stranici Tom Hartley Jnr i obećavaju da će dati nekoliko milijuna eura Wolffu, koji posjeduje trećinu dionica Mercedes-AMG Petronas F1 Teama.

Motivacija koja me tjera da odustanem od ovih automobila je jednostavna: više ih nemam vremena voziti. I mislim da me ne bi bilo lijepo vidjeti kako vozim Ferrari, iako je to fantastična marka.

Toto Wolff

Wolff također objašnjava da "nisam dugo vozio" te da je odlučio "preći na električne modele koje proizvodi Mercedes-Benz". A zapravo mala kilometraža automobila to potvrđuje.

THE Ferrari Enzo , na primjer, "prešao" je samo 350 km otkako je kupljen. već je Ferrari LaFerrari Squeeze — od kojih je proizvedeno samo 210 — ukupno prijeđenih 2400 km.

Ferrari Enzo Toto Wolff

Ferrari Enzo

Model koji je najviše hodao je Mercedes-Benz SL65 AMG crna serija , što na brojaču kilometara pokazuje 5156 km. Ekskluzivno u samo 350 primjeraka, ovaj model je originalno prodan Wolffu, koji je sudjelovao - kao pilot - u testnom programu razvoja modela na Nürburgringu.

Mercedes-Benz SL 65 AMG crne serije Toto Wolff

Mercedes-Benz SL 65 AMG crna serija

To je i razlog zašto je zanimljivo da ga se Wolff rješava, budući da je i dalje jedan od najistaknutijih njemačkih automobila posljednjih godina: opremljen je 6,0-litrenim twin-turbo V12 motorom koji proizvodi 670 KS, ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,8 s i dostiže maksimalnu brzinu od 320 km/h.

Tvrtka odgovorna za prodaju ne navodi cijenu koju tražite za svaki od ovih modela.

Čitaj više