BMW M3 Touring. Барате рекорд на Нирбургринг?

Anonim

Не можеше да биде појасно. На страната на иднината и камуфлиран BMW M3 Touring , можеме да го видиме распоредот на најпознатата германска патека, Нирбургринг, придружен со изразот „B'Ring it on“, играјќи со англискиот израз „bring it on“ (нешто како „bring it“) и кратенката „ Ринг“ за да се идентификува Нирбургринг.

Оваа слика не потсетува дека BMW M никогаш не објави официјално време за своите нови M3 и M4, но германското издание Sport Auto успеа да постигне време од 7 минути 30,79 секунди со M4 Competition. Одлично време, на исто ниво со она што го постигна многу помоќниот Tesla Model S Plaid, на пример.

Дали BMW M ќе го користи новиот и невиден M3 Touring за да го официјализира времето на Нирбургринг на оваа генерација G80/G81/G82 од сагата M3/M4? Се чини дека е така.

Ver esta publicação no Instagram

Uma publicação partilhada por BMW M GmbH (@bmwm)

М3 Туринг

И покрај овие нови слики објавени од самиот BMW M, комбето веќе беше „фатено“ во неколку наврати на пат на тестови и очекувано ќе ги сподели своите главни технички карактеристики со седанот M3 и M4 Coupé.

Со други зборови, под хаубата ќе се наоѓа S58, блокот од шест цилиндри во твин-турбо линија кој има две нивоа на моќ: 480 КС и 510 КС (во верзиите Competition).

Останува да се потврди дали M3 Touring ќе има голем број верзии обемни како салонот и купето, кои дури можат да бидат опремени со рачен менувач кога ќе бидат опремени со верзијата со 480 КС или дали ќе се сведе на верзиите Competition. со автоматски менувач и/или погон на четири тркала.

BMW M3 Touring

Имајќи го предвид очигледниот „напад“ на Нирбургринг, сигурно е дека ќе ги има сите 510 КС што ќе му следуваат. И за прв пат, BMW M ќе има директен ривал на Audi RS 4 Avant и идниот Mercedes-AMG C 63 Station, кој, се сеќаваме, ќе го напушти V8 и ќе биде опремен со линиски четирицилиндричен и погонска задна оска.електричен.

Прочитај повеќе