Human vs màquina. Quina és la més ràpida?

L'inici del campionat de Fórmula E, a Hong Kong, va estar marcat per una altra cursa, amb contorns més intrigants: un duel entre un cotxe autònom i un conduït per un humà.

Roborace serà un campionat de cotxes autònoms —tema ja tractat a les nostres pàgines— i el 2017 hauria de ser el primer any d'aquest campionat. Com podeu veure, això no va passar mai, ja que els temps de desenvolupament s'havien d'allargar.

Quin serà el més ràpid?

Després d'unes quantes voltes de demostració aquest any, ha arribat el moment de la veritat. Pot Robocar ser més ràpid que un humà al circuit? No hi ha res millor que posar-los tots dos a la pista i desfer-se de la tossuderia.

Robocar
Robocar

Encara no amb el futurista Robocar, que serà el cotxe utilitzat en el campionat, sinó amb un prototip de desenvolupament basat en el xassís Ginetta LMP3, que va ser retirat del seu V8 i en canvi va rebre quatre motors elèctrics que sumen 760 CV.

EL DevBot , com es diu, a diferència de Robocar, encara manté un lloc i mana perquè una persona el pugui conduir, un component necessari per al seu desenvolupament, on el conductor pot calibrar diversos paràmetres del cotxe o "ensenyar-li" a conduir. un circuit.

El fet de ser conduït va permetre la realització d'aquest duel. Així, és possible comparar el rendiment de tots dos en el mateix cotxe, és a dir, el programari de conducció autònoma amb un conductor específic, en aquest cas un conductor no professional. Nicki Shields , la presentadora de televisió britànica, coneguda pels seus reportatges sobre la Fórmula E, hauria de demostrar la (encara) superioritat humana sobre la màquina.

Nicky Shields dins de DevBot
Nicky Shields a DevBot

Humans 1 — Màquines 0

En els 1,86 km del circuit urbà de Hong Kong, el millor temps aconseguit per Nicki Shields va ser 1 minut i 26,6 segons. Quin DevBot? No va passar d'1 minut i 34 segons.

Nicki Shields al volant del DevBot

Recordem el fet que Shields no és un pilot professional i va tenir l'oportunitat de fer dues voltes més que el DevBot, per acostumar-se al cotxe i al circuit, però el DevBot va ser més coherent en els temps realitzats, revelant l'eficàcia del seu programari. , radars i sensors .

En un altre duel semblant, celebrat fa unes setmanes, Valentino Rossi es va enfrontar al Yamaha Motobot, sortint victoriós. Els humans segueixen sent els més ràpids a la pista. Però fins quan?

Es necessita velocitat.

Segons els enginyers que hi ha darrere del Robocar i el DevBot, aquest últim és capaç d'igualar el rendiment de la Fórmula E en circuit, la qual cosa significa que encara hi ha un marge de progressió d'uns 30 segons immensos en relació al temps aconseguit en aquest duel.

Des del seu naixement, el Max Verstappen ha trigat 17 anys a guanyar una cursa de Fórmula 1. Estem intentant arribar a aquest nivell, perquè sigui tan bo com els millors pilots de Fórmula 1, en un període de temps més curt.