Carlos Sainz torna a guanyar el Dakar i Paulo Fiúza fa història

En un ral·li Dakar eclipsat per la mort de Paulo Gonçalves, Carlos Sainz va afegir al seu currículum una victòria més a la marató de tot terreny més gran i coneguda del món.

En total, el pilot espanyol ja suma tres victòries al Ral·li Dakar i, curiosament, totes les van aconseguir amb diferents marques. El 2010, conduïa un Volkswagen; el 2018 conduïa un Peugeot i aquest any va córrer amb un X-Raid MINI.

Pel que fa a la cursa en si, després de 5.000 km de cursa, el pilot espanyol va superar durant sis minuts el segon classificat, Nasser Al-Attiyah, que va conduir un Toyota Hilux.

MINI X-Raid Buggy
Amb la victòria del 2020, Carlos Sainz va comptar amb tres victòries al Dakar.

Ja s'ha fet història en el lloc més baix del podi, amb Paulo Fiúza, copilot de Stéphane Peterhansel en aquest Ral·li Dakar, convertint-se en el primer portuguès a pujar al podi en la categoria de cotxes del famós ral·li, millorant el rècord assolit per Carlos Sousa l'any 2003, any en què va quedar quart classificat de la categoria.

També entre els portuguesos que van córrer en el primer Dakar disputat a l'Aràbia Saudita en vehicles de quatre rodes, Pedro Bianchi Prata, navegant de Conrad Rautenbach a la SSV, es va mantenir en la lluita pel podi fins al final, quelcom destacable per a algú que només aquest any va debutar com a navegant a la reina tot terreny.

En el seu debut al costat de "Mr.Dakar", Paulo Fiúza va aconseguir el millor resultat d'un portuguès entre els automòbils.

I les motos?

En bicicletes, el gran guanyador va ser Ricky Brabec que, amb una Honda, va posar fi a un domini KTM que durava des del 2001 i el un dejuni d'Honda que va durar... 31 anys!

Subscriu-te al nostre butlletí

Darrere d'aquesta victòria hi ha els antics pilots Rúben Faria i Hélder Rodrigues que van formar part de l'estructura d'Honda en aquest Dakar, amb el primer assumint les funcions de director de l'equip i el segon com a "assessor" dels pilots de l'escuderia japonesa.

Honda Dakar 2020
Ricky Brabec va aconseguir la primera victòria d'Honda en el Dakar en 31 anys.

També entre els portuguesos que van córrer en la categoria de motos, António Maio va aconseguir el 27è lloc mentre que Mário Patrão va acabar aquesta edició del Ral·li Dakar al 32è lloc de la classificació.