Carlos Sainz volve gañar o Dakar e Paulo Fiúza fai historia

Nun Rally Dakar eclipsado pola morte de Paulo Gonçalves, Carlos Sainz sumou ao seu currículo unha vitoria máis no maratón todoterreo máis grande e coñecido do mundo.

En total, o piloto español suma xa tres vitorias no Rally Dakar e, curiosamente, todas foron conseguidas con distintas marcas. En 2010, conducía un Volkswagen; en 2018 conducía un Peugeot e este ano correu cun X-Raid MINI.

En canto á carreira en si, despois de 5.000 quilómetros de carreira, o piloto español gañou durante seis minutos ao segundo clasificado, Nasser Al-Attiyah, que dirixiu un Toyota Hilux.

MINI X-Raid Buggy
Coa vitoria en 2020, Carlos Sainz pasou a contar con tres vitorias no Dakar.

Xa se fixo historia no posto máis baixo do podio, con Paulo Fiúza, copiloto de Stéphane Peterhansel neste Rally Dakar, converténdose no primeiro portugués en subir ao podio na categoría de coches do famoso rallye, mellorando o récord acadado por Carlos Sousa no 2003, ano no que foi o cuarto clasificado da categoría.

Tamén entre os portugueses que correron no primeiro Dakar disputado en Arabia Saudita en vehículos de catro rodas, Pedro Bianchi Prata, navegante de Conrad Rautenbach na SSV, mantívose na loita polo podio ata o final, algo destacable para quen só este ano debutou como navegante na carreira todoterreo reina.

No seu debut xunto a “Mr.Dakar”, Paulo Fiúza conseguiu o mellor resultado de sempre dun portugués entre os automóbiles.

E as motos?

En motos, o gran triunfador foi Ricky Brabec que, montado nunha Honda, puxo fin a un dominio KTM que duraba desde 2001 e un rápido de Honda que durou... 31 anos!

Subscríbete ao noso boletín

Detrás desta vitoria están os antigos pilotos Rúben Faria e Hélder Rodrigues que formaron parte da estrutura de Honda neste Dakar, asumindo o primeiro as funcións de director do equipo e o segundo o de "asesor" dos pilotos do equipo xaponés.

Honda Dakar 2020
Ricky Brabec logrou a primeira vitoria de Honda no Rally Dakar en 31 anos.

Tamén entre os portugueses que correron na categoría de motos, António Maio acadou o posto 27 mentres que Mário Patrão rematou esta edición do Rally Dakar no posto 32 da clasificación.