Alpina D3: en slags diesel M3

Anonim

Den blev født som en BMW 335d, men det var i "kirken" i Alpina, den blev omdøbt til Alpina D3. Dette lille monster er ikke benzinmotorernes antikrist, men det er programmeret til at genere nogle. Men før du tager gaflerne og faklerne op, vil jeg fortælle dig Alpina først.

Alpina har været en officiel BMW partner i over 50 år på og uden for banen. Eksklusivitet og ydeevne er mottoerne for denne motor, som bruger den mekaniske viden fra det bayerske mærke og forsøger at udvinde noget skjult potentiale fra sine motorer. Den opmærksomhed og omhu, der er lagt i præparaterne, er også synlig i interiøret, i detaljerne og i kvaliteten af materialerne.

SE OGSÅ: BMW M235i i synkroniseret ballet

Den årlige produktion af dette firma er på omkring 1500 enheder, hvor alle eksemplarer er nummereret, som om det var et begrænset oplag. Der betales dog for eksklusivitet, og de værdier, Alpina opkræver, overstiger væsentligt de værdier, som BMW har anmodet om.

Alpina D3: en slags diesel M3 24472_1

Apropos denne Alpina D3 i særdeleshed, så er BMW's in-line 6-cylindrede 3-liters dieselblok virksomhedens stjerne. Den samme blok tjener som grundlag for flere versioner såsom 30d, 35d, 40d og M50d. Et spil turbo gør denne historie til en autentisk film. Alpina fulgte trop og erstattede 335d's standard turbo med to mindre.

IKKE MÅ SIKKES: Smarte bilister er lige så slemme som slanger

Større luftindtag, en større intercooler og en ECU specielt kalibreret af Alpina gav et kick på 32 hk og 70 Nm. Det gør, at en BMW M3 kan ryste på de første 50 meter, men selvom den vinder lidt mere terræn, er Alpina D3 vil ikke lade dig gå.

Alpina D3: en slags diesel M3 24472_2

Alpina D3 yder i alt 345 hk og et drejningsmoment på 700 Nm, hvilket får den til at nå 100 Km/t på kun 4,6 sekunder og fortsætter sin acceleration op til 278 Km/t, hvilket gør den til den hurtigste diesel i verden. Det bedste er, at mærket med forsigtig kørsel melder om et forbrug på 5,3 l/100 km og kun 139 g/km CO2.

Kort sagt, her har vi en alsidig, civiliseret og føjelig model, der er sporty og arrogant på samme tid med bagdækkene. En bil, der er i stand til at få et smil på vores læber, uden at få os til at græde, når vi kigger på vores pung.

Video:

Galleri:

Alpina D3: en slags diesel M3 24472_3

Læs mere