Nissan e toe faʻaleleia le Fairlady Z mai le Rally Safari

Anonim

O se vaega o volenitia mai le ituaiga Iapani ua folafola atu e toe faafoi le Nissan Fairlady Z i lona tulaga muamua. O se toefuataiga e le misia.

E toaitiiti ta'avale ta'aloga moni i le tala fa'asolopito e mafai ona fa'apea e le gata e siamupini i ta'aloga ta'aloga ae o talatu'u fo'i fa'atasi. O se tasi o ia taavale o le Fairlady Z, lea na avea ma faavae mo le masini tauvaga taʻutaʻua taʻutaʻua, le Z Rally Safari. O le Nissan 360 mea na tupu, lea na faia i Kalefonia, na filifili ai le Nissan Restoration Club e toe maua le Fairlady Z mai le Rally Safari. e toe fa'afo'i ai i ona tu'uga tu'uga muamua.

Talu mai lona fausiaina i le 2006, Nissan's Restoration Club - faia i volenitia mai le matagaluega R&D a le kamupani o lo'o fa'asoa fa'atasi le naunau e va'ai i ta'avale tu'uga fa'asolopito o lo'o ola ma toe tamo'e - "ua faia se masani" o le toe fa'atūina o ta'avale Nissan ma se talatuu iloga tau ta'aloga.

O se ponesi faaopoopo mo sui, lea ua 60 nei, o aoaoga latou te mauaina e ala i le suesueina o tekinolosi sili ona maualuga sa i ai i lena taimi o avanoa i le lalolagi tauvaga. O galuega faatino muamua a le kalapu e aofia ai le toe faaleleia o taavale e valu, e aofia ai le lauiloa 1964 Skyline tuuga taavale, o le Datsun 210 "Fuji" ma "Sakura" lea na manumalo i le 1958 Mobilgas Trial i Ausetalia ma le 1947 Tama taavale eletise, le EV muamua i le talafaasolopito o Nissan.

110304_23_21

O lenei tausaga, Nissan's Restoration Club na taulaʻi atu lona mafaufau i se suiga faʻapitoa o le Fairlady Z (Datsun 240Z), e igoa ia Z Safari Rally. O le Z Safari Rally na manumalo i siamupini e lua a Aferika i Sasaʻe Safari Rally i le 1971 ma le 1973. Na soifua mai o se suli i le Bluebird (Datsun 510) taʻutaʻua rally lea na tuʻu ai Nissan i luga o le faafanua o le lalolagi o le taaloga, le O le Z Safari Rally sa i ai se galuega puupuu e pei o meteoric, faapaleina i le tulaga muamua ma le 2 i le tuuga 1971.

O le iunite o le a toe faʻaleleia o le manumalo i le 19th Safari Rally i le 1971, taʻitaʻia e Edgar Hermann ma Hans Schuller. O le Z Safari Rally o lo'o i ai lona tino fa'ato'a tapuni fa'ato'a fa'ato'a fa'atosina ma se afi fa'aigoa ono-koli i luga ole laiga (codename L24) ma le fa'aogaina o le 2,393cc, e mafai ona tu'uina atu le 215hp.

O le ta'avale fa'atauva o se vaega o le Nissan Heritage Collection, o lo'o fa'aalia i le falemata'aga a le fa'ailoga i Iapani Mo nisi fa'amatalaga e uiga i le fa'aputuga a Nissan kiliki iinei. O le maeʻa o le toe faʻaleleia o le Z Safari Rally ua faʻatulagaina mo Tesema 2013.

Nissan_FairladyZ_S30_rallycar

Faitau atili