I samtale med Yasunori Suezawa og Keisuke Morisaki. De ansvarlige for den nye Toyota Yaris Cross

Anonim

I går den nye Toyota Yaris Cross , en af det japanske mærkes store satsninger for det næste år i Europa — som du ved, må vi vente til sommeren 2021 for at se denne model på vejene.

Og for at forstå, hvad vi kan forvente af denne unikke Toyota Yaris Cross - og hvorfor ventetiden er så stor - chattede vi via Skype med to af dem, der er ansvarlige for at udvikle modellen.

Det er Yasunori Suezawa, chefingeniør for Yaris Cross-projektet, og Keisuke Morisaki, en af Toyotas hybridsystemers eksperter.

keisuke morisaki

Keisuke Morisaki, Chief Engineer hos Toyota

Toyota Yaris Cross. For nu?

Da Toyota var pionermærket i den kommercielt succesrige lancering af SUV-konceptet - vi taler om den første generation af Toyota RAV4 - spurgte vi Yasunori Suezawa, hvorfor det tog Toyota så lang tid at nå dette segment (B-SUV), det ene at de fleste er vokset op i Europa.

Jeg kan huske, at vi for omkring 20 år siden lancerede et lignende forslag i dette segment, Toyota Urban Cruiser. I hvert fald har vi bare ikke udgivet en Cross Yaris tidligere på grund af mangel på en passende platform. Det var prioriteringen. Udvikl en passende platform, TNGA GA-B, lancer derefter den nye generation af Yaris og begynd derfra at diversificere sortimentet med dette nye Yaris Cross.

Yasunori Suezawa, Chief Engineer hos Toyota
I samtale med Yasunori Suezawa og Keisuke Morisaki. De ansvarlige for den nye Toyota Yaris Cross 5184_2

En japaner med en europæisk personlighed

Den glemsomhed og fiasko, som Toyota Urban Cruiser blev stemt til, er noget, Toyota ikke ønsker at gentage med Yaris Cross. Derfor har al dens udvikling og produktion altid taget højde for de europæiske forbrugeres smag.

Hele Toyotas 4. generations hybridsystem tog højde for europæiske bilisters smag og præferencer. Chauffører, der traditionelt forventer en mere dynamisk holdning fra deres biler. Det er derfor, vi har tunet vores hybridsystem og dets kontinuerlige gearkasse til at imødekomme behovene på det europæiske marked.

Keisuke Morisaki, Toyota Hybrid Systems Specialist Engineer

Sammenlignet med den konventionelle Toyota Yaris bruger Toyota Yaris Cross den samme 1,5 Atkinson-cyklus atmosfæriske motor understøttet af en elektrisk motor til en samlet effekt på 116 hk.

Abonner på vores nyhedsbrev

På trods af den fulde deling af mekaniske komponenter afslørede Keisuke Morisaki for os, at Toyota valgte en anden elektronisk motorkonfiguration for at matche de specifikke behov for en SUV (større dimensioner og mere vægt), så køreoplevelsen og effektiviteten ikke ville blive forringet.

Toyota Yaris Cross, GR Yaris og Yaris
Toyota Yaris familien. En SUV, en lommeraket og nu en SUV.

De store forskelle i forhold til den konventionelle Yaris (hatchback) ender med at dukke op i AWD-i (firehjulstræk) versionerne af Yaris Cross.

Vi monterede i Yaris Cross AWD-i-versionerne en lille elektrisk motor med 3,9 kW effekt og 51 Nm maksimalt drejningsmoment for at hjælpe vores SUV i dårlige vejgrebssituationer. Den maksimale styrke er ikke signifikant, og det har den heller ikke behøvet at være. Det, der virkelig tæller, er det ekstra drejningsmoment, som denne motor repræsenterer i situationer med lavt vejgreb.

Keisuke Morisaki, Toyota Hybrid Systems Specialist Engineer

Den nye Toyota Yaris Cross, som vi allerede har rapporteret her, kommer først til Portugal i 2021. I denne video kan du finde alt, hvad du behøver at vide om Toyotas nye B-SUV:

Razão Automóvels team vil fortsætte online, 24 timer i døgnet, under COVID-19-udbruddet. Følg anbefalingerne fra Generaldirektoratet for Sundhed, undgå unødvendige rejser. Sammen vil vi være i stand til at overvinde denne svære fase.

Læs mere