Ford Focus RS by Roush: 500 КС за десната нога

Anonim

Ford Focus RS е еден од најпосакуваните компактни спортски автомобили на денешницата. А Руш успеа да го направи уште попосакуван. Бидејќи коњските сили ...

Моторот 2.3 Ecoboost што го опремува овој Ford Focus RS беше еден од елементите на кои најмногу работеше Роуш. Поради репрограмирањето на ECU и усвојувањето на турбо со поголема великодушна големина, блокот на моторот мораше да се зајакне.

Конечниот резултат беше зголемување од 150 КС, што се издигна од 350 КС на експресивни 500 КС. Системот за довод и издувни гасови исто така беа длабоко обработени.

НЕ СЕ ПРОПУШТА: Во 1986 година, ова комбе веќе возеше сам. Но како?

За да се справи со ова зголемување на моќноста, Roush го опреми својот Focus RS со тркала од 19 инчи, Continental ExtremeContact Sport гуми, сопирачки со поголем дијаметар и адаптивни спортски суспензии.

Во однос на дизајнот, Руш се спротивстави на возбудата. Тоа го направи „олимпискиот минимум“ за да му даде нов изглед на Focus RS, без да навлегува во екстремни решенија.

форд-фокус-рс-сема-шоу-2

Сега за помалку добри вести. Ако имате Ford Focus RS во вашата гаража и сакате да го опремите со овој комплет Roush, ќе знаете дека подготвувачот не знае дали да го продаде или не.

Па зошто го направија тоа? Според Роуш, за да се покаже на публиката СЕМА Прикажи за што се способни. Ајде момци, фрлете ги работите...

Ford Focus RS by Roush: 500 КС за десната нога 30591_2

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе