Kold start. Toyota Supra, der burde hedde... Celica

Anonim

I går mødte vi den nye Toyota GR Supra (A90) , den femte generation af en slægt, der startede i 1978. Som alle de Toyota Supra'er, der gik forud for den, forblev A90 også tro mod den sekscylindrede rækkemotor foran i langsgående position og baghjulstræk.

Kontroverser for hjertet og "ribben" delt med BMW til side, i det mindste nogle af de ingredienser, der gjorde Supra Supra de er, og godt, tilstede.

Men i Japan, ud over den inline seks-cylindrede, den nye Toyota Supra vil have to motorer med kun... fire cylindre . Benævnt SZ og SZ-R, har begge 2,0 l, en turbo, kendetegnet ved effekt, henholdsvis 197 hk og 258 hk.

Men fire cylindre i en Supra? Der har aldrig været sådan noget i din historie - disse var bestemt til... Celica. Model, som Supra blev afledt af i sine første to generationer. Toyota Celica Supra, som den blev kaldt, udmærkede sig ved at bruge blokke med seks in-line cylindre, hvilket endda resulterede i strukturelle forskelle for at rumme de længere blokke.

Så historisk set burde disse nye firecylindrede Supra'er ikke hedde Celica? Måske Supra Celica, vende navnet på forgængeren om...

Om "Koldstarten". Fra mandag til fredag på Razão Automóvel er der "koldstart" kl. 8.30. Mens du drikker din kaffe eller samler mod til at starte dagen, skal du holde dig opdateret med interessante fakta, historiske fakta og relevante videoer fra bilverdenen. Alt sammen med mindre end 200 ord.

Læs mere