Kia EV6. Fa'atauva a ID.4 e iai le fa'ata'ita'iga GT e vave atu nai lo le Taycan 4S

Anonim

Ina ua uma ona faʻaalia e Hyundai lana faʻataʻitaʻiga eletise Ioniq, ua oʻo nei i le taimi a Kia e faʻamalosia ai le osofaʻiga eletise a Korea i le taunuu mai o le Kia EV6 , o se tauva tuusao o le Volkswagen ID.4.

Ua tupu tele Kia i Europa i le sefulu tausaga ua tuanaʻi - i le aofaʻi o faʻatauga ma sea maketi - ae o loʻo ia iloa lelei e leai lava se malosi a Volkswagen.

Ma afai e moni o le aiga ID o le au Siamani o loʻo faʻateleina (ID.3 ua uma ona i luga o tatou auala, ID.4 o loʻo lata mai i le tulimanu) o lea ua tatou iloa o Korea e foliga mai o loʻo aufaatasi e maua se tulaga taua. i lenei vaitau fou o le eletise o taavale.

Kia EV6

“Uso”, ae ese

I lenei tulaga, Luc Donckerwolke, le faatonu o le foafoaga (CCO) o Hyundai - faatasi ai ma se taimi ua tuanai i le Volkswagen Group ma ua uma ona i ai se talafaasolopito fiailoa i le kamupani Korea, ina ua faamavae ia Aperila 2020 e toe foi mai i le faaiuga o le tausaga lava lea - fai mai lena mea. le Ioniq 5 ma le EV6 na mamanuina i se faiga tetee, faatasi ai ma le Hyundai ua mamanuina "mai totonu i fafo" ma le EV6 ua mamanuina "mai fafo i totonu".

Fa'asoa i la matou nusipepa

Karim Habib, sui peresitene o le mamanu ma le faatonu o le nofoaga autu o le lalolagi atoa a Kia (faapea foi ma le sa avea muamua ma ulu o le mamanu i BMW ma Infiniti), fai mai, "O se gagana fou lea na fatuina mo le eletise ma e matua ese lava mai isi faʻataʻitaʻiga masani. ”.

Kia_EV6

EV6 GT

E fitu mai le sefulutasi fa'ata'ita'iga eletise e mana'o Kia e maua i luga o le auala i le 2026 o le a fausia i luga o lenei fa'aeletise fou, ma le fa o totoe o le eletise eletise o fa'ata'ita'iga o lo'o iai nei.

O le sini o le 40% o Kia resitalaina i le 2030 o le eletise, o lona uiga e sili atu i le 1.6 miliona taʻavale faʻatau atu i le lalolagi atoa i lena tausaga.

E tutusa lelei le eletise?

I se tagata matamata i fafo, o le manatu o loʻo tumau pea o le fanau fou moni 100% taavale eletise o se manava o le ea fou mo le pisinisi taʻavale i tulaga o sitaili, faʻalauteleina o vaʻaiga ma faʻavaeina gagana fou.

Ae ui i lea, o le mea moni e tumau pea i le tele o tulaga o le a faigata ona iloa le ituaiga o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga pe afai e aveese logos mai ia i latou, ona o le leai o ni faʻamatalaga iloga.

I le tulaga o le EV6, o le muamua o le tele o faʻataʻitaʻiga na faia i luga o lenei faʻavae ma o le a faʻapipiʻi i taimi uma mataitusi EV mo "Taavale Eletise" i se numera tasi-numera e faʻatatau i le tulaga o le taʻavale, o loʻo ia i matou le mea e taʻua e Kia "toe faʻamatalaina o le. isu taika i le vaitau numera”.

I le tulaga lea ua toeititi lava mou atu le fa'alava pito i luma, o lo'o soso'o mai i moli va'ai mata'utia o le LED fa'atasi ai ma le fa'aitiitia o le ea e fesoasoani e maua ai se lagona o le lautele. I le faʻamatalaga, matou te vaʻai i se ata faʻafefeteina e tumu i undulations e fesoasoani e faʻamaonia ai le umi umi o le 4.68 m, lea e faʻaiʻu i tua ma uiga malosi tele, o le taunuuga o le lapoʻa tele o le LED e faʻalautele mai le tasi itu i le isi o le EV6. ma o le mea moni lava e oo atu i faaofuofu o uili taitasi.

Kia EV6

Kia ua uma ona i ai ni fa'ata'ita'iga eletise se lua (le e-Soul ma le e-Niro), ae o le EV6 o le muamua lea na faia i luga o le fa'avae fou o le lalolagi (E-GMP) fa'atasi ai ma tekinolosi sili atu ma le fa'aogaina ma le fa'aoga fa'apitonu'u o mea lelei uma a 100% fa'aogaina eletise eletise e mafai ai i nei vaega e lua.

O le 2.90 m wheelbase ma le tuʻuina o maa i luga o le fola o le taavale e taua tele ina ia tele le potu vae i le laina lona lua o nofoa ma e aunoa ma se faʻalavelave i luga o le fola, mo le sili atu le malolo ma le saolotoga o feoaiga mo pasese.

O le vaega o ato e tutusa lelei, ma le voluma o 520 lita (lea e tupu i le 1300 lita ma le nofoa pito i tua gaugau i lalo), faaopoopo 52 lita i lalo o le pito i luma po o le 20 lita i le tulaga o le 4 × 4 version (ona o loʻo i ai se afi eletise lona lua i luma), e aoga pea mo le teuina o uaea faʻapipiʻi maa.

Lautele, numera ma faʻaonaponei totonu

O totonu faʻaonapo nei e sili atu le ea ona o le laʻititi laʻititi ma le faʻamafanafanaga ogatotonu ma faʻafetai i nofoa faʻalava, ufiufi i palasitika toe faʻaaogaina (e le itiiti ifo i le 111 fagu palasitika mo EV6 taʻitasi).

O le dashboard o loʻo pulea e se faʻaonaponei faʻaonaponei, faʻapipiʻi lua curved 12" screens, o le tasi i le agavale mo meafaigaluega ma le tasi i le taumatau mo le infotainment system.

Kia EV6
Fai mai Kia ua faʻaogaina ata manifinifi ma tekonolosi fou i lau e lua o loʻo faʻaalia i totonu o le potu. Le sini? Fa'aitiitia a'afiaga o le susulu o le la, o se mea e tatau ona tatou siaki pe a o'o i le taimi e ta'avale ai.

E le tele ni taʻavale e faʻaalia ai le ulu i luga ma le mea moni faʻateleina - o loʻo ia i matou le S-Class mai Mercedes-Benz ma le Volkswagens ID.3 ma ID.4 - ae o le Kia o le a maua lenei faʻaaliga faʻaalia o faʻamatalaga avanoa ( i le tele o fa'aauupegaina versions) talafeagai i le aveta'avale, pe o fa'amatalaga e uiga i faiga fesoasoani fa'ata'avale po'o fa'atonuga fa'asaga i lea la'asaga.

E taua le fa'amalieina o le poto masani i luga o le va'a, o le a maua se masini fa'alogo pito i luga (Meridian) fa'atasi ai ma failauga e 14, muamua i le Kia.

2 po'o le 4 ta'avale uili ma o'o atu i le 510 kilomita o le tuto'atasi

E lua le tele o le maa mo lenei faʻataʻitaʻiga eletise fou mai Kia o le a gaosia i Korea i Saute.O le tasi e 58kWh ma le isi e 77.4kWh, o ia mea uma e lua e mafai ona tuʻufaʻatasia ma naʻo le uili tua (se afi eletise i le axle tua). ) poʻo le taʻavale 4 × 4 (faʻatasi ai ma se afi lona lua i le pito i luma).

O le mauaina o le laina o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga 2WD (uʻu uili tua) faʻatasi ma le 170 hp poʻo le 229 hp (faʻatasi ai ma le tulaga masani poʻo le faʻaopoopoga o le maa, i le faasologa), ae o le EV6 AWD (uili uma) e iai le maualuga o gaioiga o le 235 hp poʻo le 325 hp (ma 605 Nm i le tulaga mulimuli).

Kia EV6
O nofoa e ufiufi i palasitika toe faʻaaogaina.

E ui lava e le o iloa uma le faʻatinoga ma numera tutoʻatasi i lenei laasaga, o le mea tatou te iloa e folafola atu: 0 i le 100 km / h i le 6.2s mo le faʻaitiitia le malosi ma le lua lona lua (5.2s) mo le AWD, faʻaopoopoina. e mafai ona ufiufi se mamao e oʻo atu i le 510 km i luga o le tasi le totogi atoa o le maa (i faʻaliliuga o loʻo i ai le tele o le maa ma naʻo le uili tua).

GT pe o le a "super" GT?

O le GT version o le a na'o le tasi e maua fa'atasi ma le maa tele. o oe 584 hp ma le 740 Nm maua mai afi eletise e lua, faʻatagaina "ia sili ona vave Kia ma ulufale i le teritori atoa o supersports pei o le 3.5s faʻaalu fana mai le 0 i le 100 km / h ma le 260 km / h o le saoasaoa maualuga Latou te faʻaalia lelei" , faʻamatalaga Albert Biermann, o le inisinia na faia se splash i le BMW's M division ma o ia talu mai le 2015 o loʻo faʻatupuina le tulaga malosi mo faʻataʻitaʻiga Korea.

Numera e faia ai lenei Kia EV6 GT o se taavale e sili atu le saoasaoa malosi ma le saoasaoa maualuga maualuga atu nai lo le Porsche Taycan 4S, lea e oʻo atu i le 0-100 i le 4.0s ma oʻo atu i le 250 km / h (!).

Kia EV6. Fa'atauva a ID.4 e iai le fa'ata'ita'iga GT e vave atu nai lo le Taycan 4S 3634_7

I lenei tulaga, e tatau ona maitauina o le taofiga na maua se ituaiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻapitoa (o faʻamatalaga e leʻi faʻaalia) e totogi ai le maualuga o le mamafa o le EV6, faʻafefeteina e maʻa tetele (o le EV6 e mamafa i le va o le 1.8). ma le 2.0 tone).

uta fou

O le EV6 foi o loʻo faʻaalia lona atamai faʻatekonolosi e ala i le mafai ona vaʻai i lana maa (faʻatasi ai ma le malulu vai) e molia i le 800 V poʻo le 400 V, e aunoa ma se faʻailoga ma e aunoa ma se manaʻoga e faʻaoga soʻo se mea faʻapipiʻi o loʻo iai nei.

O lona uiga, i lalo o tulaga sili ona lelei ma faʻatasi ai ma le maualuga o le mana faʻatagaina (239 kW i DC), e mafai e le EV6 ona "faatumu" le maa i le 80% o lona gafatia i le na o le 18 minute pe faʻaopoopo le malosi mo le 100 km o le avetaavale. i lalo ifo o le lima minute (mafaufau i le faʻataʻitaʻiga e lua uili faʻatasi ma le 77.4 kWh maa).

Kia EV6
Ose ta'avale eletise o lo'o fa'atauina isi ta'avale eletise? E mafai i le Kia EV6.

O le tolu-vaega i luga o le uta o loʻo i ai le maualuga AC mana o le 11 kW. O le fa'atonuga fa'atonu e sili ona fetu'una'i fa'afetai i le "Integrated Charging Control Unit" lea e fa'ataga ai le fa'atonuina e lua.

I se isi faaupuga, e mafai e le taavale ona faʻapipiʻi isi masini e pei o le ea malulu poʻo se televise i le taimi e tasi mo le 24 itula poʻo se isi taavale eletise (mo lenei o loʻo i ai se "lotoifale" socket e taʻua o "Shuko" i le laina lona lua o nofoa).

E pei o soʻo se taavale eletise, o loʻo i ai tekinolosi e faʻatatau i le faʻateleina o le tutoʻatasi e pei o le pamu vevela e fesoasoani e faʻamautinoa i le vevela o le -7 ° C le EV6 ausia le 80% o le vaʻaiga e mafai ona maua i le vevela i fafo o le 25 ° C, tele. fa'aitiitia le "fa'asa" mo le fa'agaioiga sa'o maa.

O lo'o ta'uta'ua fo'i le faiga o le toe fa'aleleia o le malosi o lo'o fa'aogaina e ala i foe e tu'u i tua o le foeuli ma mafai ai e le aveta'avale ona filifili i le va o tulaga fa'afouina e ono (null, 1 i le 3, "i-Pedal" po'o le "Auto").

Faitau atili