Volkswagen Group faʻaititia le 20% CO2 faʻaoso i le 2020, ae ...

Anonim

O le afa kalama, o le afa kalama. O le a le tele o le Volkswagen Group na sili atu nai lo le faʻatonuina o le CO2 mo le 2020.

O le mea lea, o le seti o taavale fou na faʻatau atu e le Siamani sauʻai i le 2020 na maua ai se averesi CO2 emisi o 99.8 g/km (fa'atatau muamua), na'o le 0.5 g/km i luga a'e o le fa'atonuga o le 99.3 g/km. Ioe, e le o le lauiloa 95 g / km, ae ia manatua o sini e tatau ona ausia e eseese mai le ituaiga ma / poʻo le vaega i le vaega, aua o le averesi o le tele o taavale o se fesuiaiga foi i lenei faʻatusatusaga. I le faaiuga, o le averesi i totonu o tagata gaosi oloa uma o loʻo iai faʻatau pisinisi i totonu o le EU e tatau ona 95 g / km.

O le afa kalama fa'aopoopo faigofie, peita'i, e taugata tele. O le faasalaga, manatua, o le 95 euros i le kalama faaopoopo i le taavale, lea, mulimuli ane, o lona uiga e tatau ona totogi e le Volkswagen Group se sala tupe e tusa ma le 100 miliona euros!

Audi e-tron S
Audi e-tron S

I le iloaina e mafai ona oʻo atu i le faaiuga o le 2020 e aunoa ma le mafai ona ausia faʻatonuga faʻamalama, ua uma ona faia e le Volkswagen Group laasaga talafeagai e feagai ai ma le taunuuga. I se faʻamatalaga, na fai mai ai le vaega o le Volkswagen ma Audi brands na mafai lava ona tumau i lalo ifo o faʻamoemoega na tuʻuina atu i luga o taʻitasi, ae e leʻi faʻatatau i le faʻatinoga o isi ituaiga i totonu o le vaega.

E tatau foi ona maitauina o lenei taunuuga e na o Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda ma Porsche o loʻo iloiloina. Bentley ma Lamborghini e le o se vaega o nei faʻatusatusaga. I le i ai o faʻatauga i lalo ifo o le 10,000 iunite i le tausaga, o latou faʻaitiitiga faʻaitiitiga faʻatatau e le tutusa ma na faʻatonuina i luga o le au faufale,

“I lalo i lalo…” i le eletise

Ae ui i lea, e ui lava i le faaletonu i lenei tausaga, o le mea moni o le Volkswagen Group e sili atu nai lo le mafai ona ausia atoatoa le CO2 emissions targets na tuʻuina atu mo le 2021. O mea uma lava ona o le mamafa tele o plug-in ma eletise eletise i faʻatau uma. vaega.

I le 2020, na faʻatau atu e le vaega le 315,400 iunite o faʻaoga faʻapipiʻi ma eletise eletise i Europa, United Kingdom, Nouei ma Iceland, faʻatusatusa i le 72,600 iunite i le 2019 - sili atu nai lo le fa taimi. Na sili atu le maualuga o le faʻasoa - o le faʻamaʻi na i ai se aafiaga iinei, ona o le aofaʻi o faʻatauga na pa'ū tele - i le 9.7% i le 2020 faʻasaga i le 1.7% i le 2019.

Fa'asoa i la matou nusipepa

I le 2021, e tatau ona faʻamoemoeina se isi faʻaopoopoga tele o faʻatauga, ma amanaʻia le maualuga o faʻataʻitaʻiga eletise a le vaega o loʻo faʻamoemoeina mo lenei tausaga.

"(...) Ua matou faʻaititia tele le CO2 emisi a matou vaʻa o taavale fou i totonu o le EU. O le Volkswagen ma Audi brands, aemaise lava, ua faia se sao taua i le ausiaina o lenei mea ia latou osofaʻiga eletise. vaʻa mo 2020, faʻalavelaveina e le Fa'ama'i Covid-19. Fa'atasi ma (brand) Volkswagen ma Audi, CUPRA ma Skoda o lo'o aumaia nei fa'ata'ita'iga eletise fa'aopoopo ma matagofie. Ole mea lea e mafai ai ona tatou ausia le fa'amoemoe o va'a i lenei tausaga ".

Herbert Diess, Pule Sili o le Volkswagen Group

Ia Setema 2020 na amata ai le faatauina atu o le Volkswagen brand ID.3 , o le faʻataʻitaʻiga muamua e faʻavae i luga o le MEB, le faʻavae tuʻufaʻatasia mo taʻavale eletise. Talu mai lena taimi, 56,500 iunite o le faʻataʻitaʻiga ua tuʻuina atu, toetoe o le afa o le 134,000 taʻavale eletise na tuʻuina atu i le tausaga. Afai tatou te faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi, o lenei fuainumera e oʻo atu i le 212,000 iunite.

Ae i le isi itu, na avatu e Audi le 47,300 iunite o le tram e-tron ma e-tron Sportback , o loʻo faʻatusalia ai le siʻitia o le 79.5% pe a faʻatusatusa i le 2019. E faʻamoemoeina o nei fuainumera e faʻateleina i le 2021 faʻatasi ai ma le taunuu mai o le sili ona taugofie. Q4 e-tron ma Q4 e-tron Sportback , o se pea SUV na maua mai foi mai le MEB.

O le a auai o ia i lenei tausaga e le Volkswagen ID.4 , Le CUPRA el-Born o le Skoda Enyaq , ua uma ona faʻaalia i le tausaga talu ai, ae o le a faʻatau atu i lenei tausaga.

Skoda Enyaq iV Founders Edition
Skoda Enyaq IV

Manulauti: ia numera 1 ile eletise

E oʻo atu i le 2025, ua manaʻo le Volkswagen Group e avea ma taʻitaʻi faʻatau taʻavale eletise i le lalolagi. Ina ia ausia lenei mea, o le a faʻatupeina le 35 piliona piliona i le eletise eletise i lena taimi, faʻatasi ai ma le 11 piliona faʻaopoopo mo le tuʻufaʻatasia o isi faʻataʻitaʻiga.

O loʻo valoia e le vaega e oʻo atu i le 2030 o ana faʻatauga o trams o le a faʻaputuina e tusa ma le 26 miliona iunite, ma le 19 miliona o latou e sau mai faʻataʻitaʻiga na maua mai i le MEB. O le isi fitu miliona faʻaputu faʻatauga o le a avea ma faʻataʻitaʻiga faʻavae i luga o le PPE - o se faʻavae faʻapitoa foi mo eletise - o loʻo atiaʻe e Porsche ma Audi. O i latou nei ua faaopoopo i ai le isi fitu miliona iunite o taavale fela'ua'i.

Faitau atili