Lancia Thema: Alfa Romeo Giulia fra 1980'erne

Anonim

Lancia Thema havde en mission: at katapultere det italienske mærke til toppen af luksusmærker. Thema 8.32-versionen fik fartentusiaster til at sukke.

For lidt over tre årtier siden dukkede en model op på motormessen i Torino, der kombinerede en sportsvogns ydeevne med komforten fra en familiesalon, enhver bilentusiasts "våde drøm". Succesen var sådan, at Lancia Tema den gik i produktion kort derefter, i 1984, og delte Tipo Quattro-platformen med Saab 9000 og "rigtige fætre" Alfa Romeo 164 og Fiat Croma.

Faktisk en strategi, der er fuldstændig den samme som den, Alfa Romeo forsøger at kopiere med den nyligt lancerede Giulia. Tilsyneladende med større succes... men vi er i gang.

Themas karrosseridesign stod for Pininfarina atelieret (hvem ellers?), som udover firedørs sedan-versionen udviklede en stationcar-variant, som kom på markedet to år senere. Hovedtrækkene ved Lancia Thema var komforten og pladsen indeni, foruden den (tilsyneladende) gode byggekvalitet – chassis i galvaniseret stål – som tjente til at placere Lancia i mesterskabet for tyske mærker.

Lancia Thema-3

FORTIDENS HERLIGHEDER: Fordi italienerne også ved, hvordan man laver saloner...

Listen over motorer omfattede et sæt 2.0l 8 og 16 ventilmotorer med ydelser fra 120 til 205 hk, en 2.8 V6 blok med 150 hk og 225 Nm og en 2.4 liters turbodieselmotor med 100 hk og 217 Nm. Men prikken over i'et var faktisk den Thema peberet version 8.32 (nedenfor), udgivet i 1986.

lance tema ferrari_3
Lancia Thema: Alfa Romeo Giulia fra 1980'erne 12469_3

Denne "italienske bad boy" delte en 2927cc V8-motor med Ferrari 308 og Ferrari Quattrovalvole. Udviklet af Maranello-mærket (med hjælp fra Ducati i monteringen) havde denne V8-blok 215 hk maksimal effekt, hvilket tillod spurter fra 0-100 km/t på 6,8 sekunder og en topfart på 240 km/t.

Lancia Thema 8.32 var også den første model, der blev udstyret med en elektronisk bagvinge, som automatisk hæves og trækkes tilbage. Senere bragte specialudgaven "8.32 Limited Edition" (begrænset til 32 nummererede enheder) den eksklusive farve "Rosso Monza".

RELATERET: Alle detaljer om Lancia Thema 8.32

Selvom det ikke ligefrem var en salgssucces – de høje priser var ikke tilgivende, og nogle pålidelighedsproblemer var det heller ikke... – blev Lancia Thema ret populær på klassikermarkedet efter et par år.

For nylig genfødte det italienske mærke denne model gennem Chrysler 300C, der blev solgt mellem 2011 og 2014 på nogle europæiske markeder under navnet Lancia Thema. Slutningen ved vi alle, hvad det var... Farvel Lancia.

I dag forsøger Alfa Romeo at genvinde den mystik af italienske modeller. Indtil du ser, en strategi, der ser ud til at bære frugt. Vi holder af dig Alfa Romeo!

Lancia Thema-1

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere