O le pale pale? Ua uma ona matou aveina le DBX, le SUV muamua a Aston Martin

Anonim

Ua fa'amaonia mai o Daniel Craig o le a le fa'afefeina le lau tele i le pule a Aston Martin DBX i le isi vaega (le 25th) o le James Bond saga (Leai se taimi e oti ai).

Olioli, ae ui i lea, o tagata fiafia i le faʻailoga faʻapitoa a Peretania aua o le 007 o le a taʻitaʻia e le itiiti ifo ma le fa faʻataʻitaʻiga Aston e sosola ese mai tagata leaga: o le DB5 masani, le V8 Vantage, le DBS Superleggera fou ma le Valhalla.

Ae o le faatoilaloina o laufanua e pei o le kiona, palapala ma mauga i le taimi o sailiga mataʻutia a le tagata sili ona lauiloa faalilolilo i le lalolagi, masalo o le Defender fou - lea o le ai ai se faʻamautinoaga - e oʻo lava i le taʻavale sili ona talafeagai ma e le o se SUV sili atu.

Aston Martin DBX

Ae o le DBX o loʻo faʻapipiʻiina i se afi e le gata e 550 hp V8, taʻavale e fa uili, torque vectoring, faʻamau faʻaeletoroni faʻaeletonika ma se faʻamalologa ea tolu potu e mafai ona faʻateleina le kilia o le eleele i le 4.5 cm.

Ae tatou o i vaega

O le DBX o loʻo i ai se tulaga malosi mo le avea ma faʻataʻitaʻiga sili ona faʻatau atu ma sili ona aoga i le talafaasolopito o Aston Martin e 107 tausaga.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le DBX e sau i se taimi taua mo Aston Martin, ina ua mavae le lua tausaga ma ni taunuuga le lelei, talu ai na lisiina i luga o le faʻatauga o oloa i le 2018. O le ata lea e leʻi lelei tele, ma toetoe lava a totoe tupe mama i le sefulu tausaga talu ai, na matua faʻaleagaina ma gau. i le afa muamua o lenei tausaga e 200 miliona euros.

Aston Martin DBX

O le mea lea, na tatau ai ona suʻe ni tagata fou teu tupe, i lenei tulaga o le Canadian billionaire Lawrence Stroll o le na faʻaaogaina le tupe faavae i le faʻailoga Peretania ma faʻatonuina le alu ese o le sa avea muamua ma Pule Sili, Andy Palmer, suia i le aso 1 o Aokuso e Tobias Moers.

O le Siamani na muamua atu i le AMG, lea na ia ausia ai le tuputupu aʻe faʻateleina o faʻatauga ma faʻamatalaga tau tupe mo le vaega faʻatinoga o Mercedes-Benz ma e oʻo lava i ni sootaga tuusaʻo ma Aston Martin, lea e tuʻuina atu e AMG le afi 4.0 V8 (faʻaaogaina i lenei DBX ma Vantage ma DB11) faʻaopoopo i isi mea faʻaeletoroni ma e oʻo lava i nisi o tomai i le faʻapotopotoga taʻavale.

Aston Martin DBX

Muamua SUV i le 107 tausaga

Sa faagasolo le suiga ma o le SUV muamua a Aston Martin i le 107 tausaga na vaʻaia o le ki i le faʻatupeina o le faʻailoga a Peretania, e le gata ona o le faʻatauga o le lalolagi e sili atu nai lo se isi lava Aston Martin na gaosia (muamua e lima nofoa ma i se faatulagaga. faʻatasi ai ma apili i le lalolagi) faʻapea foʻi ma le tupe mama o le SUV e fai si tele.

O le mafuaaga lena na fausia ai se falegaosimea mai le maoa'e (i Uelese) ma se fausaga fa'apitoa na fuafuaina mo le Aston Martin DBX, lea e tele atu fa'asologa o lo'o fuafuaina i tausaga a sau, e pei o se tasi o laina nofoa e tolu (e fa'amanino atili atu i tagata fa'atau i Matu. Amerika ma Saina) ma le isi e sili atu le pito i tua, e tutusa ma le mea na faia e Porsche (Cayenne Coupé), BMW (X6) poʻo Mercedes (GLE Coupé).

Aston Martin DBX

Ae o le faʻalavelave faʻafuaseʻi na faʻateteleina ai pili ma na suia ai le taʻitaʻiga.

O le faia o se SUV o lenei caliber e sili atu nai lo le na o le siitia o le maualuga i luga o le eleele (lea na faia foi, i le tulaga o le 19 cm ma e mafai ona fesuisuiai i tulaga e lima e oo atu i le maualuga o le 9.5 cm), ona e tatau ona faia se faavae faavae fou, lea e tele ituaiga alumini e manumalo.

"O le Porsche Cayenne Turbo o le tauva na matou faʻaaogaina e fai ma faʻamatalaga."

Matt Becker, Ofisa Sili Tekonolosi a Aston Martin

I le va o le Lamborghini ma le Bentley

O le mea lea, matou te le o feagai ma se Lamborghini Urus poʻo se Bentley Bentayga, ae o se ituaiga vaeluaga i le va o latou, i le va o na tuaoi o le malosi tele ma le vasa mafanafana.

O se fa'afefiloiga o le ta'avale ta'avale a Gran Turismo pei o le DB11, fa'atasi ai ma ta'aloga ta'aloga e sili atu e pei o le Vantage, e le'i fa'atusalia le fa'aogaina/galuega ma tomai e alu ese ai mai le tarmac.

Aston Martin DBX

O lenei fusuaga o le DB11/Vantage e mafai ona vaaia i le taimi lava lena i le mamanu pito i fafo o lenei SUV tele o lona vaega (matua elongated hood ma oʻo atu i tua, pito i tua) iu i le faafoliga: ma le 5.04 m le umi, e 4 cm le lautele nai lo le Range Rover ma lona uili (sili atu i le tolu mita) e sili ona umi i lana vasega.

Ae, ioe, o le Aston Martin DBX e 19 cm pupuu nai lo le Range Rover ma le 5 cm nai lo le Bentayga, aua e tatau ona ofoina atu se faʻaogaina e fetaui ma taʻaloga taʻavale.

E ui lava e moni e le o le tulaga i fafo-auala, lea e agavaa lelei (fa-uili taavale, ea taofiga ma le maualuga, maualuga le kilia eleele), po o le taamilosaga (eletonika stabilizer pa e mafai ona pulea le le fa'aogaina o le tino o se ta'avale 2.5 t ma toetoe lava 1.70 mita le maualuga, fa'amalolo e mafai ona pa'u 15 mm) o le a tupu moni lava, se'i vagana ai le to'atele o tagata fa'aoga.

Fa'amatalaga tailgate

O isi mea faʻapitoa o le tino: leai ni mea faʻapipiʻi aerodynamic (o mea e sili ona manino o le tamaʻi faʻaleagaina ma le faʻamalo o le siʻusiʻu lea e taupulepule ma le pito i lalo e aveese ai le ea mai lalo o le taʻavale ma faʻateleina le mautu i le saoasaoa maualuga), faitotoa pito e aunoa ma ni faʻavaa (e fai si laʻititi ae laʻititi. fa'atasi ai ma se fa'amatala lautele).

O mea uma e tatau ona faia mai se laupapa avanoa - o le poloketi na amata i le 2015 - ona e leʻi i ai lava se SUV i Aston Martin, o lea ou te malamalama ai ina ua taʻutaʻu e Becker "o le taavale sili lea ona faigata na ou faia".

Faʻaitiitia masalosaloga i totonu

I totonu, o le le iloa e le tele, aua o le Aston Martin o le Aston Martin, tusa lava pe "i pito".

Aston Martin DBX 2020

Chrome luga, laupapa (fefiloi ma alava gaosia e maua ai se ie foliga), Alcantara (o le taavale muamua i le lalolagi o loʻo iai se faʻaofuofu panoramic) ma le mausali / lelei o mea e le o se mea e ofo ai.

Ae o loʻo i ai se mea e le tausisia e le Aston Martin DBX i faiga fou: i le tasi itu e faʻaaogaina ma faʻaleagaina le paʻu moni (o loʻo i ai kitties i soʻo se mea, e oʻo lava i luga o le sipika grills), i le isi itu e tele faʻamau i le va o le ogatotonu. faʻamafanafanaga ma le sone vavalalata i le dashboard, lea i le pito i luga o loʻo i ai faʻamau e pulea le gearbox (iva-saosaoa otometi, lea e sau foi mai Mercedes).

I le vaʻavaʻai i le coupé o le faʻailoga Igilisi, e manino lava o loʻo i ai se faʻaleleia lelei i le tulaga atoa o le faʻaofuofu i totonu o lenei totonu ma o le polokalama e sili atu le vave ma sili atu ona faʻaonapo nei foliga.

Atopa'u tele, fale vaapiapi

O aveta'avale laiti e sili atu ona fa'alatalata atu i le foeuli (ma o le fa'amau o le Aveta'avale pito mamao i le itu taumatau e lelei mo ta'avale o lo'o i ai le foeuli i lena itu...e foliga mai e le'i fa'aalu e le au inisinia Peretania le ono masina i le fa'avasegaina o le tulaga aveta'avale).

Laupapa laupapa

O le 10.25 "infotainment screen (lea e le faʻaogaina ina ia aua neʻi faʻailogaina tamatamai lima le lelei) ua lelei ona tuʻufaʻatasia i totonu o le dashboard, o le 12" meafaifaaili numera e mafai ai ona e vaʻavaʻai i mea uma ma soʻo se mea (o le numera e mafai foi ona faʻaogaina) ma le va o nofoa. o loʻo i ai se alalaupapa (i lalo ifo e mafai ai ona e teuina mea faʻapea ma se joystick ua leva ona matou iloa i Mercedes-Benz (o meafaigaluega e tutusa, o le polokalama faʻapitoa e pei o le Igilisi).

Vaega o ato ma ato fa'apitoa

O le ogalaau o loʻo i ai le voluma o le 632 l, o lona uiga e lona lua naʻo le Porsche Cayenne i lenei vaega, i luma atu o taʻaloga tetele e pei o le Bentley Bentayga (484 l) ma le Range Rover Sport (489 l), e ala i faʻataʻitaʻiga.

O le potu vae i le pito i tua e matua agalelei lava, ia maitauina o le DBX na sili atu ona mamanuina mo le faʻaaogaina e le toʻalua pe a matou iloa e le lava le lautele mo le tolu pasese e faimalaga solo i le laina lona lua.

atopa'u i le nofoa pito i tua

Mo ituaiga uma o mafuaʻaga ma sili atu (i totonu oi latou o loʻo i ai le uili sili ona umi i le vasega) ua faʻamalosia le faʻamalosi i le maualuga ma le faʻapipiʻiina o le alumini faʻalua wishbone i le pito i luma ma le tele-lima tua e faia lona sao.

Ma e oʻo lava i le faʻaaogaina o le uʻamea mama, o le mamafa o le Aston Martin DBX e oʻo atu i le 2245 kg (tufatufaina lelei, ma le 53% i luma ma le 47% i tua, e mafai foi ona o le afi na faʻapipiʻiina i tua i tua e mafai, toetoe lava i luga. o le au. luma).

Ole tele lea ole taimi ole ta'avale SUV, lea e sui i le 4x4 pe a iai tulaga o le auala e itiiti le pipii (e mafai ona tu'uina atu i le 47% o le torque i uili pito i luma), e pulea uma i le va o eseesega e tolu. ma fa'apea. fa'asalalauga otometi fa'atasi ai ma le leo fa'a-Siamani (lea e tu'uina atu, ae e itiiti le lamolemole ma vave atu nai lo le valu-saosaoa o lo'o nonofo ai isi Aston Martins).

Aston Martin DBX

Amioga masani ae mautu

I nai selau mita muamua ua manino mai o loʻo matou nonofo i lalo ifo o le uili nai lo le masani i totonu o se SUV o lenei vaega, lea, faʻatasi ai ma le laina maualuga maualuga, matou te lagona atili ai e pei o se crossover poʻo se GT umi nai lo se SUV. .

O lenei manatu e tuʻufaʻatasia lelei, i le mea moni, ma isi uiga faʻamalosi, e pei o le taʻavale vave, saʻo ma fesoʻotaʻi faʻatasi ma le pulea o le taʻavale a le tino lea e toetoe a galo ai ia i tatou, pe a faʻatusatusa i le DB11, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo tatou nonofo i le 20 i le 30. cm maualuga i luga.

Aston Martin DBX

O faʻamau faʻamautu eletise sili ona malosi i luga o le maketi - e mafai ona latou lafoina 1400 Nm i luma poʻo tua i le 0.2 sekone - fesoasoani e faʻamatalaina lenei taunuuga lelei e le mafai ona ausia, a itiiti mai i le mafanafana tutusa, ma se masini masini.

Ae o loʻo i ai pea sina taʻavale, lea e faʻamoemoeina, e pei ona faʻamaonia e Becker: "o le sili atu o le faʻamautuina o le aʻafiaga o le a maua ai se lagona o le avetaʻavale faʻamalosi lea matou te manaʻo e aloese ai".

Latalata pe mamao mai le eleele?

O le mafai ona faʻaogaina faʻalavelave i totonu o le asphalt o se isi itu lelei, ae i le maualalo o le saoasaoa o le tuʻufaʻatasia o le alumini i totonu o faʻamaʻi ma puna o le ea e maua ai le sili atu o le pisapisao nai lo le mea na faʻamoemoeina.

Aston Martin DBX

Ma, o auala eseese taʻavale e mafai ai ona e saunia le DBX mo le laufanua o loʻo i luma: o le GT e masani lava, matua paleni e pei ona uma ona tatou vaʻaia, ona tatou maua lea o le Taʻaloga (faʻamalolo le 15 mm), le Sport Plus (-30 mm). ), Terrain (+15 mm), Terrain Plus (+45 mm) ma le Ta'ito'atasi.

Ina ia ave ni voluma sili atu (o le fola o le ogalaau e 80 cm mai le eleele) poʻo le fesoasoani i tagata e faʻaitiitia le feʻaveaʻi e o mai i totonu / fafo o le taʻavale (tusa lava pe faʻaititia pupuni o le faitotoʻa) e mafai ona faʻaititia le faʻamalolo ile 5 cm ma na tu le Aston.

I le 4 × 4 vaega o lenei aafiaga malosi ma le Aston Martin DBX, na ou faʻamaonia le mea na faʻamoemoeina. O fesoasoani fa'aeletoroni (fesoasoani i le fa'ato'a tifato, torque vectoring), toso atoa, o eseesega eseese, maualuga maualuga (700 Nm), fa'ateleina le kilia o le eleele ma le avanoa e aveese ai pa fa'amaumau fa'atasi ma tekonolosi fa'amautu mai le fa'atusa 48 V (ina ia mafai ai se sili atu. crossover of axles) fesoasoani i le DBX e foia ai se faasologa o faʻalavelave e soʻo se tasi e sili atu nai lo le 200 000 euros mo se taʻavale o le a le lagona e pei o le tuʻuina atu.

Aston Martin DBX

Faatasi ai ma le vai, faatasi ai ma le ford capacity o le 50 cm faafetai foi i se manava manava faʻapipiʻi i le pito i tua o le eletise eletise lea e mafai ona taua, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a alu le SUV i totonu o le vai e alu ese pe aveese se vaʻa (faʻaaogaina lona malosi toso e oo atu i le 2.7 t).

O le afi AMG V8 ua "faʻafefe"

I le taimi nei e naʻo le tasi le afi mo le DBX, le 4.0 l V8, faʻatau mai le AMG ma e aunoa ma soʻo se ituaiga hybridization (lea e le mafai ona faʻafetaui i le faʻaaogaina o le afa o pusa i lalo pe leai foi ni uta), lea e maua ai se faamama ma o se tasi ua fa'alogoina fa'aleo leo e itiiti ifo le fa'alogona nai lo isi fa'aoga, ae e tutusa lava le malosi ma le atamai.

Aston Martin DBX

O turbos na tweaked, o le pulega faaeletonika, o le compression ratio ma e oo lava i le "fana" faasologa o cylinder taitasi, lea e malamalama lelei na fatuina ai lona lava uiga, i le tali atu ma le leo. E mafai foi e le avetaavale ona fatuina le tele pe itiiti ifo le pisapisao, i le tulaga muamua i le GT driving mode (tapuni valves), i le lona lua i le Sport Plus (tatala) lea e faʻatupulaʻia ai le pulega faʻaletonu mai le 650 rpm i le 800 rpm.

O le igoa Aston Martin e faasino tonu lava i se lalolagi o lagona oona e tautuaina e ala i faafiafiaga mataʻina. Ma e le ona o le mamafa toeitiiti 2.3 t e le mafai e le DBX ona oʻo atu i le 100 km / h i le na o le 4.5s ona faʻaauau ai lea i le 290 km / h, e ui lava i nisi o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaalia e numera, o le mea moni o mea uma lava. faia i se auala tauleleia tatou te faamoemoeina mai se taavale James Bond.

Aston Martin DBX

I luga o auala vave (matua televave…) e itiiti ifo le vevesi nai lo le Porsche Cayenne, itiiti le manava nai lo le Lamborghini Urus, ae faʻatasi ai ma le faʻaogaina e aofia ai le sili atu nai lo le Bentley Bentayga poʻo le Rolls-Royce Cullinan.

A o'o loa i tulimanu, o le fa'alogoina o le uili pito i tua e foliga mai e fai ai ni gaioiga malie pe afai o le fa'amoemoega lea o le aveta'avale, ae fa'aitiitia si'u si'usi'u nai lo coupé a Aston. E le fa'amalosi e pei o ta'aloga ta'aloga (e leai sa matou au fa'ata'ita'i i'i) pe faigata fo'i i ta'aloga Ta'aloga, lea e fa'ama'a'a ai uiga e aunoa ma le fa'a “fei”.

O le Mercedes gearbox faʻataunuʻuina, e aunoa ma le faʻamalosi, faʻatasi ai ma le faʻatuai i nisi taimi i faʻaitiitiga poʻo le taofiga o mea e faʻaogaina, o se mea e mafai ona foia e ala i le faʻaaogaina o foe sifi tusi i tua o le uili.

Aston Martin DBX

Fa'amatalaga fa'apitoa

Aston Martin DBX
MOTOR
Fa'ataina V8
Malosiaga 3982 cm3
Tufatufaina 2 a. ç. ç. (x2); 4 alatoto / fa'agogo, 32 alatoto
Mea'ai Manu'a tuusa'o, biturbo (fa'avasega suiga)
mana 550 hp i le 6500 rpm
Binary 700 Nm i le va o le 2200-5000 rpm
FA'AALIGA
Toso E fa uili
Pusa ta'avale 9 saoasaoa otometi, torque converter
FA'ASA
Fa'amalologa FR: Tuto'atasi o lo'o soso'o tafatolu; TR: Tutoatasi lima lima
taofi FR: Tisiketi fa'avevela; TR: Tisiketi fa'avevela
Ituaiga / Numera o liliu Fesoasoani eletise/2.6
liliu le lautele 12.6 m
TULAFONO MA LOTO
Comp. x Lautele x Alt. 5,039 m x 1,998 m x 1,680 m
I le va o axles 3.06 m
ogalaau 632 l
Teutupe 85 l
mamafa 2245 kilokalama
Pa'u FR: 285/40 YR22; TR: 325/35 YR22
TT tulimanu Osofaiga: 22.2º (maualuga 25.7º); Fuafuaga: 24.3º (maualuga 27.1º); Ventral: 15.1º (maualuga 18.8º)
ford capacity 500 mm
maualuga i le eleele 190 mm (maualuga 235 mm)
FA'AOGA, FA'A'OGA MA FA'A'OGA
Saosaoa maualuga 291 km/h
0-100 km/h 4.5s
taumafa fefiloi 14.3 l/100 kilomita
CO2 fa'aoso 323 g/km

Tusitala: Joaquim Oliveira/Press-Inform

Faitau atili