100% eletise Mercedes-AMG? O se mataupu o le taimi…

Anonim

100% eletise Mercedes-AMG ua le toe fesiligia pe o le ai ai pe leai, ae o afea. I le talanoa atu ia Autocar, o le faatonu o le matagaluega o Suesuega ma Atinaʻe i Mercedes, Ola Kallenius, fai mai o mea uma e faasino i lena itu.

Aisea e le fai ai? E le o se polokalame mautu i le taimi nei, ae e mafai ona mafaufauina. E le gata i lea, sa matou faia muamua.

Ioe, sa i ai muamua le 100% eletise AMG . Kallenius e faasino i le SLS Electric Drive, faʻalauiloaina i le 2013. O se fale suʻesuʻe taʻavale moni, faʻatasi ma afi e fa - tasi i le uili -, torque vectoring, 751 hp ma le 1000 Nm i la matou avanoa , mafai ona oʻo atu i le 250 km o le tutoʻatasi, e tusa ai ma le faʻatagaina NEDC cycle. Na pasia le faʻataʻitaʻiga tulaga ma na oʻo lava ina gaosia, e ui lava i lalo ifo o le 100 iunite.

Mercedes-Benz SLS AMG Ta'avale Eletise

O le taua o le fesili o loʻo faʻatatau, e ui i lea, i le sili atu nai lo se gaosiga laʻititi o se faʻataʻitaʻiga niche. O le mea matou te fia iloa pe afai o tupulaga o le lumanaʻi o le C63 ma le E63, ma isi fuafuaga o le faʻailoga, o loʻo faʻaalia e le malosi V8, o le a mafai ona vaʻai i lo latou nofoaga na ave e Mercedes-AMG 100% eletise. O e mafaufauina se C63 e aunoa ma se V8 i lalo o le pulou? Matou te le…

AMG ma le V8

AMG ua lauiloa mo lona malosi V8, o loʻo iai i totonu o lipine sili ona lelei i luga o le paneta. AMG ma V8 e tutusa lava - o se mafutaga e toe foʻi i tua i o latou amataga. E mautinoa o le a misia e au tagata fa'atau le lipine? Toe foi, Ola Kallenius.

Ina ua matou fesuiaʻi i masini turbo, na manatu tagata uma o le a faʻaiʻuga le uiga o le AMG, ae matou te le o tele naua faitioga i le taimi nei. Matou te fiafia uma i le leo o le V8 ma o se taavale eletise e mafai foi ona faʻafiafiaina, o lea e tatau ai ona tatou atiina ae se alofa lona lua mo i latou.

Peitai…

Seia oʻo i faʻamaoniga o le 100% eletise AMG e le oʻo mai, o le a le pine ae tatou iloa le muamua plug-in hybrid o le Affalterbach brand, e foliga mai ua i ai i le isi Geneva Motor Show.

Mercedes-AMG GT Manatu

Mercedes-AMG GT Concept, 2017. Ua uma ona faʻamoemoe i le lumanaʻi faʻatasi ma le 800 hp

O se saloon e fa-faitotoa, lea ua uma ona matou vaʻaia i le faʻataʻitaʻiga i le tausaga talu ai, ma o loʻo tuʻufaʻatasia ai le lauiloa 4.0 twin-turbo V8 ma se afi eletise i le pito i tua. Vaai faalemafaufau i se Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid ma e le tele se eseesega o le fua mo le Mercedes-AMG GT Manatu.

Ae afai i Panamera o le tuufaatasiga o le tele o hydrocarbons ma electrons e maua ai le 680 hp, i luga o le manatu na tuuina mai e Mercedes-AMG, o lenei numera o le itu i matu o le 800 hp . O tala lata mai o loʻo faʻasino atu i numera sili atu ona tauagafau, faʻatasi ai ma faʻaaliga e lua e foliga mai o loʻo atiaʻe - tasi ma le 680 ma le tasi e tusa ma le 750 hp!

Seia oʻo i le Hypersports Project One le maketi i le 2020, o le isi faʻapipiʻi, o le fa-faitotoa GT o le a avea ma faʻataʻitaʻiga sili ona malosi mai Mercedes-AMG!

53 sui le 43

Ma e oʻo lava i luma o le plug-in, o faʻataʻitaʻiga muamua AMG 53 ua uma ona tuʻuina atu i le Detroit Motor Show, e pei o le CLS 53 ma le E53 Coupé ma Cabrio. Ole laasaga fou lea ile AMG, ma o le a iu lava ina suia faʻataʻitaʻiga o loʻo iai nei ma le igoa 43, e tusa ai ma Kallenius.

Mercedes-AMG CLS 53
Le fou Mercedes-AMG CLS 53

O le eseesega i le va o le 53 ma le 43, nofo i le mea moni o le muamua o semi-hybrids. (mild-hybrid). O lona uiga, o loʻo i ai se faiga faʻaeletise 48V, e mafai ai ona fesoasoani le 3.0-lita fou i totonu o le ono-silinder e fesoasoani i se afi afi eletise - faʻatulagaina i le va o le afi ma le pusa.

E le gata i lea, na faʻatagaina le faʻaopoopoina o se compressor eletise e maua ai le "faʻateleina" manaʻomia aʻo le faʻatumu le turbo masani. O le taunuuga o 435 hp ma le 520 Nm mafai ona ofoina atu le faʻatinoga sili atu ma sili atu le lelei nai lo le taimi nei 43. E pei ona fai mai Kallenius:

O lo'o ofoina mai ia i matou fa'amanuiaga sili atu ma le fa'aosoina o CO lua ma se afi matua lamolemole amata.

100% eletise Mercedes-AMG atonu o se augatupulaga o faʻataʻitaʻiga mamao, ae o le taunuuga e foliga mai ua setiina. O le a maua e le Affalterbach's V8s se avanoa e ola ai i se lalolagi eletise eletise?

Faitau atili