7 taavale na maua le Formula 1 afi

Anonim

Ua matou aumaia faʻatasi masini e fitu ua faʻapipiʻiina Fuafua 1 afi ma matou te faʻamoemoe o le a faʻaauau pea lenei lisi i tausaga a sau.

I lenei lisi o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga mo tofo uma. Mai ta'avale fa'apisinisi i ta'avale tetele, e aunoa ma le fa'agaloina o se va'aiga fa'apitoa tagata.

Ua lava o le tupe e le o se faafitauli ma e tele mafaufauga, aua o masini e mafai ona tatou miti ua fananau mai.

Renault Espace F1

Renault Espace F1
Le ta'avale lelei a le aiga?

O le Renault Espace F1 o le taunuuga lea o se mafutaga i le va o Renault ma Williams e faamanatu ai le 10 tausaga o le Espace - ia manatua i le 90s, o Renault lea na sapalaiina afi i le Williams Formula 1 team. Mai le Espace lona lua, na o foliga o le tino o totoe. O le isi mea e sili atu ona aitalafu i se Fua 1 moni nai lo se taavale a le aiga.

O le afi na fa'aaogaina o le Renault-Williams FW15C V10 3.5 . Fa'afetai i lenei afi, na fausia ai e le Renault Espace F1 se fa'aaliga 820 hp o le mana. O le afi na faʻapipiʻiina i le va o nofoa pito i tua e lua, i le vaʻaia manino. e aunoa ma se ituaiga o fa'aesea - mai le valea...

E oo lava i aso nei le faatinoga o le Renault Espace F1 e mafai ona tauva i so o se taavale sili: mai le 0 i le 100 km/h i le na o le 2.8s ma le saoasaoa maualuga o le 312 km/h.

Alfa Romeo 164 Procar

Alfa Romeo 164 Procar

Ia soifua Italia! O lea la o se moe moni lea. Mai taumafaiga faʻatasi a Brabham ma le faʻailoga Italia, na fanau ai le Alfa Romeo 164 Procar i le 1988. O se faʻataʻitaʻiga i lalo o se tino e latalata tele i le faʻataʻitaʻiga o le gaosiga na natia ai se Fuafua moni 1.

O le aveeseina o le vaega pito i tua, na faʻaalia ai le afi matagofie V10 3.5 l o le 608 hp - na fa'atupuina muamua e fa'amalosia ai nofoa nofo to'atasi a Ligier i le Ipu a le Lalolagi F1.

Alfa Romeo 164 Procar

Alfa Romeo na faamoemoe, faatasi ai ma lenei faʻataʻitaʻiga, e faʻamanuiaina le BMW i le siamupini Procar e tasi, lea na faʻatautaia ai e le Siamani le BMW M1. E pei o aso ua mavae, o le siamupini a le Procar sa tatau ona avea o se lagolago mo le Formula 1 faaiuga o vaiaso, ae o le Alfa Romeo 164 Procar e leʻi oʻo i le tuuga.

I tulaga o le faʻatinoga, o le 164 Procar e manaʻomia naʻo le 2.8 s e oʻo ai i le 100 km / h ma ausia le maualuga maualuga o le 349 km / h.

Ferrari F50

Ferrari F50
Le sili ona le malamalama i le super Ferraris

O le sui o le Ferrari F40 iloga ma le ta'uta'ua, e le'i mafai e le Ferrari F50 ona fa'agaloina lona muamua - … masalo o le sese o lona tino? E ui lava i mea uma, ma vaʻavaʻai i ona foliga i aso nei, e mafai ona tatou fai atu o le F50 ua matua lelei.

A tautala i le afi, o le V12 4.7 lea na fa'aola ai le F50 na maua sa'o mai le Ferrari 641 - le nofoa nofo tasi na tauva i le 1990 mo le scuderia Italia. I le Ferrari F50 o lenei afi na faʻaalia ai le lima valve i le cylinder (60 i le aofaʻi), tuʻuina atu le 520 hp ma sa mafai ona tuʻuina atu le 0-100 km / h i le na o le 3.7s. Malosi'i pulega fa'asolo? 8500 rpm.

I le faaopoopo atu i le afi, o le Ferrari F50 sa i ai se faʻamalologa pushrod, o le faatulagaga lava lea e tasi na faʻaaogaina i le Formula 1 nofo toatasi.

Ford Supervan 2 ma le 3

Ford Supervan 3

O le mea lea e tupu pe a e fa'atagaina se ta'avale fa'apisinisi e fa'atasi ma se ta'avale Formula 1. O se veni i le itu o le tama, o le nofoa nofofua a le tina. O se tu'ufa'atasiga na maua e Ford le tele o taimi i le tala fa'asolopito ma isi augatupulaga o le Ford Transit.

O le Supervan 2, na faʻalauiloaina i le 1984, faʻaaogaina a Cosworth 3.9 V8 DFL , na maua mai i le DFV na faʻaaogaina i le Formula 1, na "puʻea" i le 281 km / h i suʻega i Silverstone. O le sui, le Supervan 3, o le a lauiloa i le 1994, faʻavae i luga o le 2, mauaina le Cosworth HB 3.5 V8 , e tusa ma le 650 hp i le 13 500 rpm.

Porsche Carrera GT

Porsche Carrera GT
Le mea mulimuli o analogues

Mo i matou, o le supercar moni fa'atusa mulimuli. O le mea mulimuli o se ituaiga ua mou atu ua tatau ona tatou gauai atoatoa atu i ai.

O lē e ona le leo oona, o le Carrera GT o le suli o le V10 afi lea na fausia e Porsche i le 1990s mo le Formula 1 Footwork team. I le 1999, o le afi lava lea e tasi sa tatau ona faʻaaogaina i le 24 Itula o Le Mans, peitaʻi, o suiga i tulafono faatonutonu i Le Mans na suia ai vae o le faʻailoga Siamani.

O le afi na tuʻuina i totonu o se atigi pusa ma na tuʻuina atu e Porsche le tino ma le agaga i le atinaʻeina o se mea e matua ese lava ... le Porsche Cayenne! Le SUV muamua a le ituaiga.

Porsche Carrera GT - totonu

O le fa'afetai i le manuia fa'apisinisi a le Cayenne na mafai ai e Porsche ona fa'aputuina mea tau tupe mana'omia e atia'e ai le Carrera GT. O le poloketi na sau mai le pusa ma o le taunuuga o loʻo vaʻaia: o se tasi o taʻavale sili ona lelei i le talafaasolopito.

Mercedes-AMG Poloketi Muamua

Mercedes-AMG Poloketi Muamua

O ia o le sui fou o lenei kalapu faʻasaina - ma o lea ua ia te ia se igoa mautinoa. O le Mercedes-AMG W08 o loʻo auai i le siamupini Formula 1 e maua ai le eletise - tutusa 1.6 V6 turbo fa'atasi ma se pea afi eletise - fa'atasi ai ma le isi paga o lo'o tu i le pito i luma, e silia ma le 1000 hp.

O lo'o tu'ufa'atasi uma i totonu o se tino e afa i le va o se ta'avale auala ma se fa'ata'ita'iga Le Mans. Fa'apitoa ma fa'atasi ai ma le tau o le tolu miliona euros, e le o se fa'alavelave mo le Project One iunite e malaga ai i Potukale.

Yamaha OX99-11

Yamaha OX99-11

E umi le feso'ota'iga a Yamaha i pisinisi ma tuuga afi. O le faʻailoga na aʻafia i le Formula 1 mai le 1989, na tuʻuina atu afi i Jordan, Tyrell ma Brabham. Mai iina i le OX99-11, faʻaaogaina le tekonolosi na atiae i le tauvaga, o se "oso". E lua nofoa, faʻatasi poʻo le tasi i tua o le isi, e mafai ai ona tuʻu le taʻavale tutotonu, e foliga mai o se faʻataʻitaʻiga saʻo mai Le Mans.

O le mea pito sili ona taua o lona faʻamalosi, na maua mai i latou na tuʻuina atu i le Formula 1; o le 3.5 V12 ma le lima valve i le cylinder - 60 valves i le aofaʻi - faʻaaogaina i le Brabham BT59, na "faʻaleaganuʻu", e sili atu nai lo le 400 hp (tulaga eseese e fai mai 450 hp) ae i le 10,000 rpm. Na faʻateleina le faʻatinoga i le maualalo o le mamafa o le OX99-11: naʻo le 850 kg..

E tolu faʻataʻitaʻiga na fausia, e sauniuni ai mo la latou gaosiga "i le faasologa" mai le 1994, ae o le a le tupu lava lenei mea. O le tau faʻatatau mo iunite taʻitasi e tasi le miliona tala (naʻo le 876,000 euros).

BMW 02

BMW 1600-2

Ua matou aoina taavale e 7 na maua afi Formula 1, ae o le a le mea e fai e lenei taavale lona valu iinei, ma mo le sili atu ona tauagafau e pei o le BMW 1600-2?

E le pei o isi sui o lenei lisi, o le vasega o le isi itu, o lona uiga, o le M10, le afi na faʻamalosia ai le 02 series - mai le uluai 1600-2 i le 2002 tii, e le faʻagaloina le valea 2002 Turbo - sa. le afi lea na avea ma faavae mo le M12 ma le M13 (faatasi ai ma le 1.5 l) na faʻaaogaina i le Formula 1 i le 1980s, i le vaitau muamua o F1 turbos.

O le poloka laitiiti ae malosi o le faauigaina faainisinia o le laina—sa faamanuiaina o ia i se galuega i luga o le auala e pei ona sa i ai i luga o le ala. E ui lava o le tele o ona vaega ua suia, o le poloka lava ia e le suia - mataʻina pe a mafaufau i le mea na fesiligia ai. E foliga mai, i lona tulaga maualuga o le evolusione (1986) na ausia le 1400 hp i le agavaa!

BMW 2002 Turbo

Na manumalo Nelson Piquet i le siamupini 1983 Formula 1 i le Brabham BT52 faʻapipiʻiina i lenei afi - 650 hp i le tuuga ma sili atu i le 850 hp i le agavaa. Faʻatusatusa i faʻataʻitaʻiga auala, lea na maua ai e le M10 le 170 hp i le vao 2002 BMW Turbo, ma le 2.0 l o le gafatia.

Faatali, e le'i uma. O lo'o avanoa mo nisi fa'ata'ita'iga se lua… E ui lava e leai se latou afi e maua mai le ta'avale Formula 1, e feso'ota'i tonu lava ma le amio pulea.

Aston Martin Valkyrie

Aston Martin Valkyrie
matua ofoofogia lava

Tatou fa'amaoni, o le Aston Martin Valkyrie e leai se afi Formula 1 - ae na mamanuina uma e tagata lava e tasi o lo'o mamanuina nofoa nofofua a le a'oga. O se taumafaiga soofaatasi i le va o le British brand ma le Red Bull's Formula 1 team. O le taʻitaʻia o le poloketi o Adrian Newey, o le inisinia sili na ia mamanuina le anoanoai o taʻavale Formula 1, pe mo Williams, McLaren poʻo, ioe, Red Bull.

Ae mo faʻamatalaga, latou te maofa. O le a faʻapipiʻiina i se afi faʻapitoa V12 ma e aunoa ma se ituaiga fesoasoani eletise (ona o le mamafa o maʻa) - faʻamanatu ia te oe isi taimi i le Formula 1. Faʻafetai i lenei filifiliga, o le Valkyrie folafola e maua se tasi o mea sili. fua fa'atatau o le mamafa i le malosi i le tala fa'asolopito, e o'o i le fa'ailoga o le 1 kilokalama mo cv ta'itasi.

Lexus LFA

Lexus LF-A

Lexus' muamua ma, mo le taimi nei, na o le supercar, e leai se afi Formula 1. Ae o le atinaʻeina o lana V10 faʻafefe na faʻatautaia e le au lava lea e tasi na atiaeina afi mo Toyota i le Formula 1.

E sili atu nai lo le faʻatinoga, o le leo na tuʻuina atu e le afi 4.8 l V10 ma le 560 hp na faagaeetia. Ose afi sili ona malie, e mafai ona oʻo i le 9000 rpm! O lenei taʻavale taʻavale a Iapani na ausia le 100 km / h i le naʻo le 3.6 ma ausia le 325 km / h o le saoasaoa maualuga.

Faitau atili