solofanua natia. BMW M5 ma le 100 hp sili atu nai lo le faʻasalalauga?

Anonim

E mafai ona tatou ta'u atu ma se tulaga mautinoa tele o le BMW M5 (F90) e le o se taavale tuai. A iai lau 600 hp i lalo o le vae, tufatufaina i luga o uili e fa, e oʻo lava i le sili atu i le 1900 kilokalama o le mamafa o se faʻalavelave i faʻatinoga faʻapitoa.

Ae foliga mai, e foliga mai o le BMW M5 o loʻo natia ni togafiti e maua ai ana faʻaaliga matagofie. IND Distribution tuʻu le M5 i luga o le faletupe eletise, ma faʻateʻia: o le tasi lenei na resitalaina e tusa ma le 625 hp (634 hp)… ae i uili.

I le talitonuga, o lona uiga o le V8 e le o le 600 hp, ae tusa ma le 700 hp o le mana!

E fa'afefea ona maua le sili atu i le 100 hp?

A va'ava'ai i fa'amatalaga o le afi, o le tau o le horsepower o lo'o fa'amauina i luga o le crankshaft. Ae ui i lea, o le mana e oʻo moni i uili e maualalo i taimi uma. E mafua ona o loʻo i ai faʻaletonu faʻainisinia (malosi le malosi), o lona uiga, o nisi solofanua "e leiloa i luga o le ala" pe a ui atu i totonu o le atigipusa ma le faʻaulu aʻo leʻi oʻo i uili.

BMW M5

O le mea lea e ofo ai iʻuga o lenei BMW M5 i luga o le faletupe eletise. I lenei ituaiga o suʻega, e naʻo le mafai ona fuaina le mana i uili, pe a maeʻa ona faʻatatauina le tau moni o le afi afi, e amata mai i se tau fuafuaina muamua o le mana faʻaumatia.

O lona uiga, o taunu'uga o lenei su'ega sa tatau ona maua ai se numera e tusa ma le 530-550 hp - o le tau o le malosi fa'aesea e eseese mai le ta'avale i lea ta'avale, ae, i le tulaga lautele, e va'ava'ai i le va o le 10-20%. Ae, e ese mai i faʻamoemoega, o lenei M5, faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le sili atu i le 1900 km, sa i ai i le uili e sili atu le malosi o solofanua nai lo le 600 hp aloaia.

FOLLOW US ON YOUTUBE Subscribe to our channel

E mafai moni lava ona maua le 100 hp sili atu?

E mafai, ae o le a faigata lava. E tele fesuiaiga e a'afia ai le malosi o se afi. Mai le lubricants faʻaaogaina i le vevela o le ea. Mai le mea na matou maua i faʻamatalaga mai le IND Distribution, o se taeao malulu faapitoa i le nofoaga na faia ai le suʻega, ae e le o se faʻamaoniga mo faʻaiʻuga na tuʻuina atu.

Ae, ioe, o loʻo i ai le suiga tele lea e taʻua o le power bank. Fa'alagolago ile fai/fa'ata'ita'iga ole faletupe, ole ta'avale lava lea e tasi e mafai ona tu'u ese'ese tau. Mai le mea ua tatou vaʻaia, o le faletupe eletise na faʻaaogaina e iloa e sili atu le faʻamoemoeina numera nai lo isi faletupe eletise.

BMW M5 su'ega faletupe malosi
Fa'ai'uga o su'ega malosi eseese na fa'atinoina.

Ae ui i lea, o lenei BMW M5 na suʻeina le suʻega i le tele o taimi, ma faʻaalia pe faʻafefea ona eseese numera, o le tau na ausia o le 625 hp na sili ona ausia i le tolu faatasi ai ma le taavale i le 5th gear, uili uma ma le Sport Plus mode - o le isi lua na nonofo i le 606 ma le 611 hp.

Na faia foi se su'ega i na'o le lua uili ta'avale (o le M5 fou e iai le 2WD mode), i le 6th gear ma le Sport Plus mode, ma o le taunuuga o le 593 hp i uili (whp).

Fa'aletonu… aloa'ia

Ma le mea mulimuli, e tatau foi ona tatou faaopoopo i ai se isi fesuiaiga. O numera aloa'ia na fa'asalalauina e le au gaosi oloa e le fa'amautinoaina o latou moni o numera moni o lo'o totogiina e lau afi ta'avale.

E i ai taimi uma faʻalavelave, aemaise lava i le turbo era o loʻo tatou ola ai - lua afi tutusa e mafai ona tuʻuina atu tulaga tau eletise eseese i lalo poʻo luga atu o tulaga taua, ae i se tulaga lautele, o eseesega e le faʻaalia.

E pei ona matou taʻua muamua, e tele fesuiaiga e aʻafia ai le malosi o se afi. O se fefiloi lea o vaega, tele o latou feaveai, ma e ui lava i le faigata o le gaosiga o fale gaosi oloa i aso nei, o le faapalepale o loʻo i ai - e leai ni vaega se lua e tutusa lelei - e aʻafia ai numera e te mauaina.

BMW M5 afi

O se tasi lea o mafuaaga e o'o lava i tagata gaosi oloa e masani ona fa'asao i fuainumera fa'asalalau , e le gata mo ana afi, ae e oo lava i le faatinoga o ana masini, o se mataupu e sili atu ona maaleale pe a oo mai i talosaga maualuga-faatinoga.

E manaʻomia le faʻamautinoaina o iunite uma e oʻo atu i numera aloaʻia, o lea e sili atu le "faʻasalaina" - lea e faʻamaonia ai foi nisi o taunuuga lelei mo nisi masini i le faʻatinoga na ausia i nisi o suʻega, sili atu nai lo numera aloaia.

E tuʻuina atu i taimi uma faʻasalalauga lelei ma aloese mai faʻalavelave faʻaletulafono - i le taimi ua tuanaʻi sa i ai ni faʻasalaga faʻasaga i nisi o faʻailoga, ona o nisi o latou faʻataʻitaʻiga na le mafai ona ausia le malosi na latou faʻasalalau.

Ma le BMW M5?

O masalosaloga o le M5's twin-turbo V8 e sili atu le soifua maloloina nai lo le foliga mai, na sau mai le augatupulaga muamua (F10). A o tatou talanoa e uiga i se malosiaga faavae maualuga, e oo lava i le 5% eseesega e fai ma sui o se tupe maua e tusa ma le 30 hp , lea sa avea ma masani o mea na fuaina i faletupe eseese.

I lenei tulaga faʻapitoa, o lenei afi e "sili ona maloloina", faʻatasi ai ma le faʻapalepale malosi, ma faʻapupulaina ai le eseesega i tulaga faʻapitoa, lea faʻatasi ai ma le faʻamoemoega o le faletupe malosi na fesoasoani i nei faʻamanuiaga matagofie; a le o lea, atonu na tupu se faʻafitauli o le faʻavasegaina. E mautinoa o le a matou vaʻaia nisi suʻega o le BMW M5 i luga o isi faletupe eletise e mafai ona faʻamaonia pe faʻaleagaina lenei fuainumera.

fa'amatalaga: faafetai i le matou tagata faitau Manuel Duarte mo le auina atu o faʻamatalaga. Matou te fa'amoemoe ua matou taliina au fesili.

Faitau atili