Gruppe5 2002 o se BMW 2002 na faʻaleagaina i steroids

Anonim

I le vaitau o le 70, o le faaaliga o a BMW 2002 faatasi ai ma le upu "Turbo" na tusia i luga o le pito i luma i le faʻata pito i tua, o se mea na tupu i luga o alatele i le lalolagi atoa. Ae ui i lea, ua mavae tausaga, ma o le BMW laitiiti, e ui lava i le faatumauina o lona tulaga lauiloa, ua le toe mafai ona "faafefe" ata na oo mai.

Ae ui i lea, atonu o le a suia ma faʻafetai uma i se kamupani e taʻua Gruppe5. O le manatu o lenei kamupani e faigofie: ave a BMW 2002 masani ma liliu i le mea e foliga mai ... Vaega 5 mai le 70s.

O le faagasologa e amata i se taavale "donor" ua faʻamavae atoa. I le faʻaopoopoga i le afi fou - o se iunite faʻavae i luga o le S85, le V10 na matou maua i le BMW M5 (E60). - e maua ai fo'i se fa'asologa o vaega alava kaponi ma se pusa tino e fa'alautele ai (tele), ina ia fa'aogaina uili e sili atu le limafoa'i, fa'amautinoa o lo'o alu uma le malosi i le asphalt.

Mai ona foliga - mafaufau i se tagata fau tino e le mafai ona fai atu leai i steroids - o le a ia tuʻufaʻatasia atoatoa i totonu o taʻaloga faʻatasi ma le Vaega 5 tuai.

Gruppe5 2002

Ole numera ole Gruppe5 2002

Faatasi ai ma le amataga o le gaosiga o loʻo faʻatulagaina mo le taumafanafana, 300 iunite o le 2002 Gruppe5 o le a gaosia. O nei mea, 200 o le a faʻapipiʻiina i se faʻasologa o le BMW V10 afi, faʻatasi ai ma le gafatia faʻalauteleina i le 5.8 l ma le malosi e oso i luga o le 744 hp.

O totoe 100 iunite o le a vaʻaia le V10 tuputupu aʻe teisi, seia oʻo i le 5.9 l ma le malosi e oo atu i le 803 hp (!). Fa'atasi ma afi e lua o le a ono-saosaoa transaxle sequential gearbox.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Gruppe5 2002

O nei mana uma e tatau lava ona fealua'i solo 998 kilokalama , fa'atagaina i matou e va'ai fa'atinoga... ballistics. A oʻo mai pupuni, ua fai mai Gruppe5 o le faʻataʻitaʻiga o le a faʻatupuina se tau maualalo o le 1089 kg (!) - sili atu nai lo le "laʻititi" 2002 mamafa.

Gruppe5 2002

Fausiaina e Gruppe5 ma le poto masani a kamupani e pei o Riley Technologies (ua lauiloa mo le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga o loʻo tauva i Daytona) ma Steve Dinan's Carbahn Autoworks, lea e tuuto atu i le sauniaina o le V10 tele, e le o iloa pe fia le tau o lenei sauʻai. e le gata o le tausisia o tulafono saogalemu a le FIA ae e… fa'atulafonoina auala.

Faitau atili