Ua toe foi mai GranTurismo, SUV fou ... ma le faaiuga o Ghibli? Tala uma mai Maserati

Anonim

O le taimi o le tuʻuina atu o le kuata lona lua (ma le afa muamua) taunuʻuga tau tupe a le FCA (Fiat Chrysler Automobiles), na matou aʻoaʻoina ai mea e faʻamoemoeina mai Maserati i le isi tolu tausaga (2020-2023) - i le va o faʻafouga faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga fou. , e 10 Maserati fou ua fuafuaina seia 2023.

O le FCA talu ai nei na avea ma faʻataʻitaʻiga o se taumafaiga e tuʻufaʻatasia ma Renault - peitaʻi na le manuia - ma e ui lava i ao pogisa o loʻo tautau i luga o isi vaega, o le vaega Italia-Amerika na faʻapipiʻi tupe mama i le afa muamua o lenei tausaga, faʻamalosia e taunuuga lelei i Amerika uma. ma Amerika i Matu ma Saute.

Ina ua maeʻa le faʻaaliaina o numera tau tupe, o se vaega o le faʻaaliga na taulaʻi i le Maserati, lea, faatasi ai ma le alu ese o Ferrari mai le pulega a le FCA i le 2016, na avea ma faʻailoga ma le tulaga maualuga i le FCA.

Maserati Levante Trofeo
Maserati Levante Trofeo

Ae ui i lea, ua avea Maserati ma "tiga ulu" mo Mike Manley, Pule Sili o le vaega - aisea? O le mea moni, sa i ai se fa'afitauli fa'apitoa ma o lo'o tumau pea se fa'afitauli fa'apisinisi.

I le tasi itu, o le tuʻuina o Maserati ma Alfa Romeo i lalo o le taʻitaʻiga lava e tasi na iu ai ina afaina ai le trident brand i le tele o tulaga. Na leiloa le taulaiga ma sa faia le Maserati e pei o se ituaiga voluma, o se mea e leʻi i ai. I le isi itu, o le tele o oloa o loʻo i ai nei, e ui lava na saofagā i le faʻalauteleina o le faʻailoga, o le "aso puʻupuʻu", faʻatasi ai ma le Quattroporte, Ghibli ma e oʻo lava i le Levante SUV na vaʻaia a latou faʻatauga - 35 900 taʻavale na tuʻuina atu i le 2018, faasaga i le 51. 500 i le 2017, ma faʻatau atu i le 2019 faʻaauau pea ona paʻu.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Ua mae'a ona faia ni faiga e fa'asa'o ai mea sese fa'atatau ma le fa'atauga. Harald Wester, sa avea muamua ma Pule Sili o Maserati i le va o le 2008 ma le 2016, na toe tofia i lana matafaioi muamua, vavae ese mai Alfa Romeo. Na ia faʻafaigaluegaina Jean-Phillipe Leloup e taʻitaʻia le faʻalapotopotoga fou a le Maserati Commercial, ona o lona poto masani i le maketiina ma le faʻatau atu i le vaega taugata.

Talu ai nei lava, Davide Grasso, sa avea muamua ma Pule Sili o Nike Converse, na faʻafaigaluegaina e faʻatino le matafaioi a COO poʻo COO, galulue vavalalata ma Wester.

maserati mafolafola
I le itu taumatau, e mafai ona e vaʻaia le kalena ma faʻataʻitaʻiga fou o loʻo oʻo mai.

10 Maserati fou

I le tausaga na teʻa nei, vaiaso aʻo lumanaʻi lona maliu, Sergio Marchionne, i se faʻalapotopotoga faʻapisinisi, na ia faʻaalia lana fuafuaga e toe faʻafoʻi le Maserati, faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga e ono na folafola mai e le 2022, ma se taulaiga malosi i le faʻaogaina o le faʻailoga, i totonu o plug-in hybrids ma eletise.

O le fuafuaga ua faailoa mai nei ua faaalia ai e leai se ono, ae 10 Maserati fou mo le vaitaimi i le va o le 2020 ma le 2023 , i le va o faʻafouga ma faʻataʻitaʻiga fou.

O eseesega i le fuafuaga muamua e faʻaalia ai e le gata o le faʻaopoopoga o faʻataʻitaʻiga fou e leʻi mafaufauina muamua, ae faʻapea foʻi suiga e fesoʻotaʻi ma faʻafouga o oloa o loʻo iai nei ma o latou sui.

Maserati Quattroporte
Maserati Quattroporte

Amata i 2020 , o faʻataʻitaʻiga e tolu o loʻo i ai nei, o le Ghibli, Quattroporte ma Levante, o le a faʻaaogaina se toe faʻaleleia, o se avanoa e faʻafouina ai foi a latou mea tau tekonolosi. Ae o le mea e sili ona taua o le tatalaina, mulimuli ane, o se taʻaloga taʻaloga fou - matou te manatu o le Alfieri folafolaina, faʻataʻitaʻiga lauiloa i ... 2014.

I totonu 2021 , o lenei taavale taʻavale o le a faʻatasi ma se roadster, ae o le taulaiga o le gauai i le 2021 e tatau ona pauu i luga o se SUV fou, tulaga i lalo o le Levante, i le vaega D-SUV, o se tauva gafatia o faataitaiga e pei o le Porsche Macan, Jaguar F- Saosaoa ma… Alfa Romeo Stelvio. O loʻo i ai pea le avanoa mo se isi tala fou, o le toe foʻi mai o GranTurismo, o se mea e leʻi mafaufauina i le 2018 fuafuaga.

Pasia atu i 2022 , o le a toe foʻi mai GranTurismo o le a faʻatasi foi ma le GranCabrio, lona faʻaliliuga faʻaliliu. Ae ui i lea, o le tala sili ona tele o le a avea ma augatupulaga fou o lana fuʻa, le Maserati Quattroporte, o lana tupulaga o loʻo i ai nei e leʻi mafai lava ona faʻapipiʻiina le matagofie o lona muamua.

Mulimuli ane, i 2023 , na o se mea fou, ma Levante feiloai ma se tupulaga fou.

Maserati Ghibli
Fa'ai'uga o le laina mo le Maserati Ghibli?

O le mea e malie ai, o le Ghibli, e le pei o le Quattroporte, e leai se sui faʻatulagaina, e ui lava o faʻataʻitaʻiga e lua na faʻalauiloaina i le 2013 ma o loʻo fuafua uma e faʻafouina i le 2020. Faʻaiʻuga o le laina mo le Ghibli? Matou te faʻapea ... faʻatasi ai ma faʻatauga faʻatau i faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le 2021 D-SUV e tatau ona faasolosolo malie ona sui.

E pei o fuafuaga ua mavae, o loo tumau pea le fesili… pe o le a faataunuuina lea fuafuaga? O le fuafuaga muamua na ola mai i le tausaga...

Faitau atili