Fa'amaonia. Le isi Aston Martin DB11 ma Vantage o le a avea ma eletise

Anonim

O sui o le Aston Martin DB11 E mai Fa'amanuiaga o le a 100% faʻataʻitaʻiga eletise. O le faʻamaoniga na faia e Tobias Moers, faʻatonu sili o le faʻailoga a Peretania, i se faʻatalanoaga ma Automotive News Europe.

"O le faasologa o la tatou vaega taʻaloga masani e tatau ona matua eletise, e aunoa ma se masalosalo", o le faʻaaliga lea a Moers, o le na faʻaopoopoina o le muamua 100% eletise "Aston" e oʻo mai i le amataga o le 2025.

O lenei suiga i le eletise i le isi augatupulaga o nei taavale taʻaloga e lua o le a faʻamalosia, e tusa ai ma Moers, e faʻalautele le "ola" o nei faʻataʻitaʻiga e lua mo le umi atu nai lo le mea na fuafuaina muamua. Manatua na tatalaina le DB11 i le 2016 ma le Vantage o loʻo iai nei "ulufale i le auaunaga" i le 2018.

Aston Martin DB11
Aston Martin DB11

Na faaalia foi e Moers e faapea, ina ua maeʻa le eletise muamua, e faʻalauiloaina i le 2025, ma o le a avea ma sui o le Vantage poʻo le DB11, o le a faʻalauiloa e Aston Martin se SUV eletise i le tausaga lava e tasi poʻo le amataga o le 2026, o se mea na ia faʻamatalaina o le " taua aua ona o le lauiloa o le SUV”.

O le "pule" o Aston Martin e alu atili ma e oʻo lava i le talanoa e uiga i faʻataʻitaʻiga eletise ma "e oʻo atu i le 600 km o le tutoʻatasi" ma faʻamaonia le faʻaogaina o vaega eletise mai Mercedes-Benz, o le taunuuga o le faiga faapaaga lata mai i le va o kamupani uma e lua.

Fa'aeletise laina se'ia o'o ile 2025

O le faʻamoemoe o le faʻailoga a Peretania o le faʻataʻitaʻiina o auala uma i le 2025 (hybrid poʻo le 100% eletise) ma i le 2030 afa o le laina o le a fetaui ma faʻataʻitaʻiga eletise ma 45% o le a fetaui ma faʻataʻitaʻiga hybrid. O le 5% totoe e fetaui ma taʻavale tauvaga, e le o aofia ai - mo le taimi nei - i nei tala.

Aston Martin Valhalla
Aston Martin Valhalla

Fa'atoa fa'ailoa mai e le fa'ailoga ia Valhalla, lana ulua'i fa'apipi'i fa'apipi'i, ma e le o toe umi ae amata ona tu'uina atu vaega muamua o le auala o le Valkyrie, o se ta'aloga ta'aloga e tu'ufa'atasia ai le afi Cosworth atmospheric V12 ma le afi eletise.

O nei faʻataʻitaʻiga o le a mulimulitaʻia e le plug-in hybrid version o le DBX, le SUV muamua a Peretania, ma se supercar - faʻapea foʻi ma le plug-in hybrid - na faʻamoemoeina e le Vanquish Vision prototype, lea na matou mauaina i le 2019 Geneva Motor Show.

Aston Martin DBX
Aston Martin DBX

Ae ui o le eletise e le "ave e ala i afa" le vaega atoa o Aston Martin, o loʻo faʻaauau pea ona faʻafouina e le kamupani Peretania ana faʻataʻitaʻiga o loʻo iai nei ma faʻaauupegaina i latou i auupega ina ia latou faʻaauau pea ona tau i le maketi i aso nei.

DB11 V8 ua sili atu nei le malosi

E pei o lea, i le faʻafouina o faʻataʻitaʻiga mo le 2022, "Aston" faʻaopoopo le malosi i le DB11's V8 engine, faʻataʻitaʻia filifiliga fou uili mo le DBS ma le DBX ma faʻamaonia o le a lafoaia le igoa "Superleggera" ma le "AMR".

Aston Martin DB11 V8
Aston Martin DB11

Ae sei o tatou o i ni vaega, muamua le DB11 ma lona 4.0 lita twin-turbo V8 afi, lea e maua ai le 535 hp o le mana, 25 hp sili atu nai lo le taimi muamua. O lea fa'aopoopoga na mafai ai fo'i ona si'itia le saoasaoa maualuga, lea ua fa'amautu nei i le 309 km/h.

O le DB11 Coupé ma se afi V12 na tumau pea lona malosi, ae leiloa le igoa AMR. DBS, i le isi itu, ua le o toe o faatasi ma le Superleggera igoa, o se faaiuga e tauamiotonuina e Aston Martin e ala i le fesoasoani e faafaigofie le tulaga.

Faitau atili