E te manatua le mea lea? Peugeot 106 Rallye: o se "mama ma faigata" mai le 90s

Anonim

O le afiafi muamua o le taumafanafana o lenei tausaga, e matua aoga lava mo le igoa, sa i ai se mea na faateia ai a'u: o se feiloaiga tau taavale ma se Peugeot 106 Rallye i se tulaga le mama-lea e seasea, i le ala. O se mea e maasiasi ai ona e leʻi maua e Thom poʻo Maccario le mea pueata i le sauni...

Na ou vaai i lenei Peugeot 106 Rallye ma sa ou matua misia lava mo le 90s ma mo ana taavale laiti - sili atu "mama", o le a fai mai nisi. Sa ou misia tele o ia ma na ou filifili ai e tuuto atu ni nai laina ia te ia…

(…) faʻainisinia volenitia, maualalo le mamafa, faʻamaonia malie. Leai se fetuunaiga!

O le Peugeot 106 o se fa'ata'ita'iga lelei tele. Aesthetically lelei ausia ma faʻatuatuaina faʻainisinia i ona lomiga uma, sa fiafia i le faitau afe o tupulaga talavou (ma e le gata ...) mo le tele o tausaga ma sili atu kilomita. E lua ta'aloga ta'aloga: le XSI ma le Rallye - mulimuli ane, i le vaega II o le a o'o atu le fa'ata'ita'iga i le 120 hp GTI version.

O le XSI ma le Rallye e tutusa le afi, o se poloka 1.3 lita (TU2), lea i le Rallye aitalafu 100 hp ae o le XSI e 94 hp. . E ui o le XSI na fetaui mo i latou e manaʻo i se taʻaloga atoa-faʻaopoopoga, e leʻo le Rallye. O le Rallye o se ta'aloga mo i latou e mana'o moni i se ta'aloga: fa'ainisinia fa'amalosi, maualalo le mamafa, mautinoa malie. Leai se fetuunaiga!

PEUGEOT 106 Fa'atasi i totonu

Mai fafo, e foliga mai o se ta'avale fa'atasi. Fa'amatalaga fa'atasi ai ma lanu o le matagaluega ta'aloga a le ituaiga, uili u'amea ma se mamanu sili ona lelei, ma nai fa'amatalaga atili na faia ai le eseesega.

Na o le Rallye na maua i lanu nei: mumu, paepae po'o le uliuli. I totonu, na matua aveese uma lava meafaigaluega. E le'i iai ni fa'amalama paoa, fa'atonuga, ae leai lava... leai! Mea uma e fai ai le faʻataʻitaʻiga ia mama pe a mafai. O le fola lanu mumu na tuuina mai ai le pa'i mulimuli "faamolemole faasaunoa ia te au i le isi tulimanu".

Faatasi ai ma nei uiga uma, na tuʻuina atu e le au Potukale le faigofie ma le faʻatinoga o le Peugeot 106 Rallye. O le taʻavale sa ita uma i mekasini faʻapitoa ma i luga o le auala na faʻanoanoa ai luko talavou oe na faʻamoemoe e faʻatau le taʻavale taʻaloga muamua.

O le mea moni, o le faʻatinoga e leʻi lofituina, 0-100 km / h i le 10s, ma o le saoasaoa maualuga e leʻo se mea e ofo ai - e ui lava o loʻo i ai ni uo e palauvale i vae faʻatasi na latou oʻo i le 200 km / h i se faʻapotopotoga. Sei o tatou talitonu i ai (ma ioe, o loʻo ola uma ma soifua maloloina).

O le si'osi'omaga fa'anatura o le 106 Rallye e moni lava o auala mimilo, o le tele o le milo o le lelei. Sa le maalofia, o le laufofoga fiafia na mulimuli i faatonuga a se taavale na fuafuaina e ave i se naifi-i-nifo.

O le tautala ma le vavalo, e fetaui lelei e pei o se totigilima i lima o le au taʻavale faʻanatinati i lea aso ma lea aso, ma sa mafai foʻi ona faʻateʻia le tele o tagata taʻavale faʻafetai i le taʻavale le atoatoa.

Peugeot 106 Rallye

Na matua manuia lava na saunia e Peugeot se faʻamatalaga faʻapitoa faʻatapulaʻa i le 50 iunite mo le maketi Potukale ma Farani, e taʻua o le R2. O lenei lomiga sa i ai le tele o mea e sau saʻo mai le Peugeot-Talbot vaevaega tauvaga: faʻamalologa taʻaloga, sili atu le malosi taofi, 14 Speedline uili, fusipaʻu tauvaga, faʻapea foʻi ma se suiga eseʻese ma faʻafanua ECU na faʻateleina ai le malosi mo le 106 solofanua.

"Mai lena taimi, sa ou taitaia toetoe lava o taaloga uma — ma sa ou ola! Ua ou misia le Peugeot 106 Rallye”

Ina ua maeʻa le vaega muamua o fefaʻatauaʻiga o le 106 laina, i le 1996 na faʻaalia ai se faʻamatalaga fou e tutusa le faavae ma le Citroën Saxo.

peugeot 106 fa'atasiga

O le Rallye version o le lona lua o augatupulaga 106 na maketiina mai le 1997 i le 1998, ma e pei o le uluai augatupulaga, o le pito sili lea ona faʻaogaina i le laina. O le afi 1.3 (TU2) na alu i le toe faʻaleleia ma se afi 8-valve 1.6 lita e iai le 106 horsepower na ulufale atu i le vaaiga.

Na faatelevaveina mai le 0 i le 100 km / h i le 9.6s ma ausia le maualuga maualuga o le 195 km / h. E ui i le faʻaleleia atili o le Rally MK2, o le 106 Rally MK1 na faʻaauau pea ona sili ona pele i le lua.

I lena taimi, ou te taʻutaʻu atu o loʻu fiafia i le uso o Citroën AX Sport, ma mulimuli ane mo le Citroën Saxo Cup, faatasi ai ma isi - Ou te manatu i lena taimi sa sili atu lo matou popole i taavale nai lo tamaiti i le taimi nei. Ae o le asō, pe a sili atu i le 30 pa, ou te taʻutino atu sa ou manatu i taimi uma e sili atu le matagofie o le 106 Rallye. Ua lelei, na ou fai atu ia te oe.

Mai lena taimi, sa ou aveina toetoe lava o taavale taʻaloga uma - ma sa ou ola! Na ou misia le Peugeot 106 Rallye, ae e leʻi mou atu lava loʻu faamoemoe. Afai o oe na pasia se Peugeot 106 Rallye ile 2nd Circular ile 19:00 ile Aso Lua (Iulai 2nd) o loʻo e faitauina lenei tusitusiga, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi aʻu. Se'i tatou su'esu'e i lenei mea...

peugeot 106 fa'atasiga

E uiga i le "Manatua le mea lea?" . O le vaega o Razão Automóvel faʻapitoa i faʻataʻitaʻiga ma faʻaliliuga na tuʻu ese. Matou te fiafia e manatua masini na matou miti ai muamua. Auai matou i lenei faigamalaga i le taimi, i vaiaso taʻitasi iinei i Razão Automóvel.

Faitau atili