Na matou faʻataʻitaʻiina le C5 Aircross Hybrid, le muamua a le Citroën's plug-in hybrid.

Anonim

Faatasi ai ma feeseeseaiga talu ai nei o loo siomia ai plug-in hybrids, mai le tuuaiga e faapea o latou o se "faalavelave o le siosiomaga", i le talosaga finau a le PAN mo OE 2021 e aveese a latou penefiti lafoga, i luga o le Citroën C5 Aircross Hybrid e filemu mea uma, e peiseai o se mea noa ia te ia.

O Sereno e oʻo lava i le igoa sili ona lelei e faʻamatalaina e le gata o le Citroën's muamua plug-in hybrid, ae o le C5 Aircross lava ia. O se mea na matou vaʻaia i le tele o taimi, talu ona matou feiloai muamua ia te ia i Morocco, i le 2018; ma o lenei tausaga i luga ole eleele ole atunuu ile pulega ole 1.5 BlueHDI; ma, e sili atu talu ai nei, i le taimi o le faʻaaliga malosi (i luga o le vitio) i Sepania o lenei Hybrid e leʻi tupu muamua.

I le taimi nei i le puleaina o le C5 Aircross Hybrid mo ni nai aso i luga o le eleele o le atunuu, na mafai ai ona ia iloa mea leaga uma ma uiga lelei o lenei talosaga ma aveese ai foi masalosaloga e uiga i le finauga autu o le taumafaina / faʻamalo o plug-in hybrids.

Citroen C5 Aircross Hybrid

1.4 l/100 km e mafai?

Ae peitaʻi, afai na e faitau ma / pe vaʻaia a matou suʻega o isi plug-in hybrids, o le ae mauaina se faʻaauau: o taumafa matou te maua e maualuga atu i taimi uma nai lo tau tuʻufaʻatasia aloaia - lua, tolu, pe faʻafa taimi. sili atu - ma e le faigata ona iloa pe aisea. I suʻesuʻega faʻamaonia (WLTP) o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o plug-in hybrids, o le maa e faʻaogaina ai i latou o loʻo i lona maualuga maualuga, o le mea moni, o le afi eletise e naʻo le pau lea e faʻaaogaina i se vaega tele o lena lava suʻega.

Auiliiliga fa'afefiloi

I le faʻaopopoga i le tau faʻatau, e iloa ai le C5 Aircross Hybrid mai isi C5 Aircross e tatau ona e vaʻai i le faʻailoga i tua ...

Leitioa, o le mea lea, o le tele o plug-in hybrids faʻasalalau faʻasalalauga tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o suauʻu i lalo ole 2.0 l/100 km ma CO2 faʻaoso i lalo ole 50 g/km - o le C5 Aircross Hybrid faʻasalalau naʻo le 1.4 l/100 km ma le 32 g/km. ma se laina eletise e 55 kilomita. I le lalolagi moni sili atu le vevesi, e mamao mai le faigata o suʻega suʻesuʻe, lea e le mafai ai i taimi uma ona faʻapipiʻi le (laʻi) maa i taimi uma e manaʻomia ai, e manaʻomia le afi afi e faʻalavelave tele.

E tutusa foi mo le C5 Aircross Hybrid faʻataʻitaʻiina iinei. Ioe, e mafai ona oʻo atu i le 1.4 l / 100 km aloaʻia ma e sili atu pe a fai tatou te faia ni mea mamao i aso taʻitasi ma iai se uta "i lima e lulu". Ae faʻatasi ai ma le maʻa e aunoa ma le "sua" - faʻatasi ai ma le avetaʻavale le mautonu, na ou ausia pe tusa ma le 45 kilomita o le tutoʻatasi ma leai se faʻaoso - faʻatau i le va o le 6-6.5 l / 100 km e le faigata ona ausia.

fa'asu'u fa'amu
Mo le C5 Aircross Hybrid ia fa'amalieina, e tatau ona fa'aoga le tau fa'amomoli i taimi uma e mafai ai.

Ma sili atu? Leai se masalo. Pe o le a avea ma se “faalavelave faalesiʻosiʻomaga”? E manino lava e leai. O nei tulaga taua e tatau ona tuʻuina i se vaaiga mamao.

O loʻo matou talanoa e uiga i meaʻai e sili atu nai lo mea na maua e le C5 Aircross 1.5 BlueHDi. Ae i le Hybrid tatou te maua le 180 hp mai le 1.6 PureTech lea e oʻo i le 225 hp pe a tatou faʻaopoopoina le afi eletise ma le Diesel e tumau i le 130 hp - o le C5 Aircross eletise e sili atu le vave, e le gata i luga o pepa, ae faʻapea foʻi i lagona. , fa'aaloaloga a le afi eletise fa'afuase'i, e ui lava e tolu selau pauna le mamafa.

1.6 PureTech afi fa'aopoopo afi eletise
I lalo o palasitika uma ma paipa e lua afi, tasi afi ma le isi eletise. Ma o le mafutaga i le va o le lua e le mafai ona sili atu le soifua maloloina.

E pei ona matou fai atu mo isi uma plug-in hybrids na matou tofotofoina, foi lenei C5 Aircross Hybrid e le mo tagata uma , ma e na'o lona i ai e talafeagai pe a uta soo.

agamalu, atonu e tele naua

Ae afai e te filifili mo le Citroën C5 Aircross Hybrid, o le ae mauaina se SUV sili ona lelei ma faʻalelei aiga. Ia, o le C5 Aircross e fa'amalieina po'o le a lava le fa'aliliuga, ae o lenei fa'avasegaga fa'aopoopo e fa'aopoopoina ai se vaega fa'aopoopo o le fa'alelei, o le tu'u malie, fa'alelei.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le a le mea e fia iloa, ona o le Hybrid e sili ona malosi ma o se tasi o le C5 Aircross sili ona vave. E fesoasoani tele le malosi o le afi eletise i le fa'atinoina ma le fa'afetai tele, fa'atasi ai ma le SUV e mafai ona "gaioi" lelei. O le faaipoipoga i le va o afi e lua o loʻo i luga o se vaalele maualuga - o le afi vevela e le faʻavave i le ata ma maualuga le pisa e pulea lelei - ma o le ë-EAT8 (valu-speed automatic) e faia se galuega lelei tele i le puleaina. mea uma. lenei.

EAT-8 atigipusa
O le pusa ë-EAT8 e sau ma le B mode e mafai ai ona e toe maua le malosi pe a faʻaitiitia.

Ae ui i lea, o le aafiaga o le avetaavale o se mea e le mautonu. I le tasi itu o loʻo i ai se tulaga manaia o le faʻatinoga e valaʻaulia oe e suʻesuʻe, ae i le isi itu, o isi mea uma i le C5 Aircross Hybrid e valaʻaulia ai se taimi talafeagai.

Pe e ala i le fesoasoani a ana poloaiga, maualuga i taimi uma, e tusa lava pe le tatau - o le foeuli auala e leai se mamafa, mo se faataitaiga -; pe ona o le vaivai tele o le pa'u fa'amalolo lea, pe a tatou si'itia le saoasaoa, e fa'aalia ai ni tapula'a i le aofia ai o gaioiga fa'aletino; po'o le ë-EAT8, lea e fa'ai'u i le fa'atuai i lana gaioiga pe a e fetaomi ma le fa'amoemoe atili i le fa'avavevave (o se uiga e tumau i le fa'aoga tusi lesona).

Citroen C5 Aircross Hybrid

Manava loloto, faʻalelei lau saoasaoa ma lau gaioiga i luga o le taʻavale ma pedals, ma toe foʻi mai le lotogatasi i le va o le masini ma le malosi - pe a uma mea uma nei o se SUV a le aiga, ae le o se vevela vevela, ma afai o loʻo i ai se autu taatele i le C5 Aircross e mafanafana. E ui lava e sili atu le mamafa ma se lagona sili atu o le fesoʻotaʻiga i le va o le taʻavale ma le masini e talia. Le mea e taʻitaʻia ai i tatou e fesili pe aisea ua i ai se taʻaloga taʻaloga ...

Fai mai, o le amio e saogalemu ma e le afaina. E leai ni uiga ese ma e taʻitaʻia i taimi uma e lo latou alualu i luma.

Citroen C5 Aircross Hybrid

SUV po'o MPV? Aisea e le lua ai?

Mo le vaega o totoe, o le C5 Aircross ua uma ona tatou iloa, o lona uiga, i le faaopoopo atu i le mafanafana e mafai foi ona fetuutuunai, e pei o le MPV. E na'o le pau lea o le vaega o lo'o sau ma nofoa ta'ito'atasi e tolu ma tutusa nofoa pito i tua, e fa'ase'e uma i le 150 mm, fa'ata'oto ma gaugau tua. E talafeagai le avanoa i le laina lona lua (lelei le lautele), ae o tagata tauva e pei o le Volkswagen Group - Skoda Karoq, Volkswagen Tiguan, SEAT Ateca - e sili atu le potu vae ma le vaaiga o avanoa i luga o nei mea e sili atu foi.

Ae ui i lea, o le Citroën C5 Aircross Hybrid e iai se faʻaletonu pe a faʻatusatusa i isi uso i totonu. O maa o loʻo tuʻuina i tua e faoa ai le ogalaau o le avanoa, lea e alu mai se faʻamatalaga 580-720 l (faʻalagolago i le tulaga o nofoa pito i tua) i le 460-600 l sili atu ona feololo ae taua.

Sese nofoa pito i tua

E le o misi le fetuutuunai i tua… Nofo fa'ase'e, tua fa'ata'oto ma gaugau.

Pe sa'o le ta'avale mo a'u?

Ose fesili faigata e tali, ona o le faʻapitoa o lenei faʻamatalaga. Afai o le C5 Aircross Hybrid e faʻataunuʻu lelei lana matafaioi o se taʻavale a le aiga - o genes MPV e saofagā tele i lena mea -, i le isi itu, o le afi faʻapipiʻi faʻapipiʻi e le fetaui ma manaʻoga o tagata uma, aua e naʻo le talafeagai e filifili ai. le mea lea pe a fa'aosoina le maa i taimi uma (valaaulia atili fa'aoga i le taulaga).

Citroen C5 Aircross Hybrid

E le gata i lea, o loʻo i ai le avega o le sau ma ni afi se lua (faʻafefe ma eletise) lea e tuleia ai le tau o lenei faʻataʻitaʻiga i tau i luga aʻe o le 46 afe euros - sili atu i le 48 afe euros i le tulaga o le matou iunite pe a matou faʻaopoopo le tau o le. filifiliga. O le a sili atu le talafeagai mo se kamupani e fiafia i faʻamanuiaga o lafoga o loʻo (o loʻo iai) mo lenei ituaiga taʻavale.

Citroen C5 Aircross Hybrid totonu

Faʻafeiloaʻi ma manaia faʻaaliga, e ui lava o le a fiafia i le i ai o ni lanu. O le ese'esega i isi C5 Aircross o lo'o ta'oto i totonu o se fa'amau pupuu mo infotainment e maua ai le avanoa i itulau fa'apitoa i le faiga fa'apipi'i.

Ae mo tagata taʻitoʻatasi, o loʻo i ai le tele o filifiliga taugofie i le C5 Aircross, e ui lava na o le pau lava le mea e ofoina atu faʻaaliga tutusa o le penisini mama 1.6 PureTech 180 hp ma le pusa EAT8 lea, e ui lava e sili atu le taugofie mo le 7000 euros (sili atu mea). mea itiiti), o le a faʻaaogaina le tele o suauu.

Faitau atili