BMW M3 fou ua uma ona gaoioi

Anonim

O le Serie 3 sili ona malosi ma ta'aloga i le laina ua uma ona ta'avale. I le lautele faʻapipiʻiina i totonu ma fafo, BMW ua amata ona suʻeina se tasi o ana pale sili ona taua: le M3.

E itiiti se mea e iloa e uiga i le vaeluagalemu o taʻaloga taʻavale i le Bavara, aemaise lava i le faʻatulagaina o afi afi ma le malosi maualuga. E fa'atumauina le ea V8 pe o le a mulimulita'i i le fa'ailoga? Poloka fa'aitiitiga ma turbos e fa'atumauina tulaga malosi.

Matou te peti i le filifiliga lona lua. O le M3 i le lumanaʻi e tatau, e pei o le mea na tupu i lona uso matua - le BMW M5 - e leiloa se pea paʻu ma maua se pea turbos. Fa'amalie atu mo le fa'aletonu...

Ou te iloa mo taʻaloga taʻavale puritans, e leai se mea e latalata i mulivae o se taʻavale a le ea: tietie i luga o le maualuga, i se paʻu mama e faʻafetaui i le afe, i le va o le tali a le afi ma manaoga o le vae taumatau. Le mama apotheotic ma le fiafia o se afi afi!

Ou te le manatu (tusa lava pe o le a le alofa ma le matagofie o mea na ou fai atu ai ...) o nei finauga o loʻo pikiina e le au ofisa i Brussels. O le upu va'ava'ai o le fa'aitiitia o le fa'amama, fa'aitiitia le fa'amama ma le maualalo o le fa'amama. Na ou fai atu e maualalo le fa'aoso? Leai?! O lea la, download emissions...

O le mea la o loo faatali mai e tatau ona toe foi i le amataga. O le a matou toe foʻi i le ola ma le 6-silinder i lalo o le pulou o le M3 e pei o le taimi ua tuanaʻi, ae o le taimi nei ma se turbo e faʻatasi. Ou te faamanatu atu ia te oe e na o le lomiga lea ua le toe galue na faʻaaogaina se afi 8-cylinder. O le tu masani o le faʻaaogaina o masini e ono faʻagogo. Vagana mo se faʻamatalaga faʻapitoa: le BMW M3 CLS.

Ae e le o mea leaga uma, o le mea moni o loʻo i ai se matou taʻavale ua faʻapipiʻiina i le turbo e iai foʻi ona lelei: o le M3 e sosoo ai - faʻafetai i le turbo - e mautinoa lava o loʻo i ai se taʻavale e mafai ona faʻaogaina tane tane. Ma e ono mafai ona o le i ai o turbos, o le a leiloa le mama avetaʻavale? Le faʻaleagaina "turbo-lag" aafiaga. O le a le isi mea e leai se mea e sili atu nai lo le tolopoina o le taimi i le va o le oomiina o le pedal accelerator ma le tali a le afi ua faaliliuina i le saoasaoa.

Atonu e leai. O le atina'eina o u'amea u'amea i tausaga talu ai nei ua fa'atagaina ai afi penisini e fa'aogaina ia lava tekonolosi na fa'atemokalasi i le sefulu tausaga talu ai i afi tiso. E pei ona e mateina, o loʻo ou talanoa e uiga i turbos geometry fesuiaʻi.

E pei o mea uma i le olaga, "o mea uma e uiga i tupe", ma o le taimi nei o le tau o nei tekinolosi faʻaaogaina i afi penisini e lava le maualalo e faʻatau ai pisinisi. E pei ona e iloa, o le vevela o kasa e mafua mai i le mu i afi penisini - ma mulimuli ane maua ai le ola i turbos - e maualuga atu nai lo afi tiso. O lona uiga e tatau ona maualuga atu le malosi o le vevela o turbos i afi penisini. O le mea moni, e aofia ai tau i le faʻaaogaina o uʻamea uʻamea sili atu "silisili". Leitioa o le taavale penisini muamua e faaaoga lenei tekinolosi o le taugofie Porsche 911 Turbo (997).

O le mea moni, o le aoga sili o nei turbos - oi latou e fesuiaʻi geometry - o le faʻatagaina lea o le tele o le faʻaogaina o le masini i le taimi atoa o le taamilosaga, fesuiaʻi lau o le turbine o se galuega o le tafe kesi, ma faʻafefe ai le ulufale atu i le gaioiga ( faʻafuaseʻi. ) o le turbo, lea tatou te iloa uma mai taʻavale o le tuai o le 80s, amataga o le 90s ma faʻatagaina le sili atu le vave "faʻatumuina o le tutusa, e mafua ai se tali vave atu i talosaga a le vae taumatau.

Afai tatou te faʻafesoʻotaʻi ni turbos se lua i le poloka, e sili atu le lelei: O se tasi e sili atu mo le maualuga o laina faʻataʻavale ma e manaʻomia le tele o le kesi e faʻafefe ai; ma le isi, laʻititi, e amata faʻagaioiga muamua ma manaʻomia le faʻaitiitia o le tafe e galue ai.

O lea e iai la matou afi lapotopoto o lo'o avanoa, ma le tele o mea fa'aoga rpm e fesoasoani i le malosi tele. Ae ui i lea… e itiiti ifo le ma'ai nai lo le atemosifia ma e tutusa lava le lamolemole nai lo le turbocharged masani, lea e maua ai mea uma pe leai.

Matamata i le vitio lenei:

Ae toe foʻi i le matou M3… e pei ona ou fai atu matou te talitonu o le fofo o le a avea ma masini bi-turbo.

Ae mo isi fofo e tatau ona faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga fou, e sili atu ona vaʻaia: taʻavale uili tua; fa'amalologa malosi; ese'esega pito i tua; 8-saosaoa lua-clutch gearbox, ma isi.

Ae o le mea e sili ona taua o le aofaʻi o vaega uma. Ona susulu lea o le BMW. Ua mafai ona tuʻuina atu i ana foafoaga se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma se faʻaletonu e le o masani ai i isi taʻavale, atonu e maualuga atu le numera o le eletise ma sili atu ona atinaʻe chassis, ae e le iloa pe faʻafefea ona fesoʻotaʻi ma le avetaavale.

Ma o le fanua lea na faia ai e le BMW se eseesega. O loʻo i totonu o lenei fanua matou te faʻamoemoe o le M3 fou o le a tulaga ese. I le 2014 o le a tatou maua ai le tali.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili