WLTP. O tau o ta'avale e ono fa'aopoopoina lafoga i le va o le 40 ma le 50%

Anonim

E ui lava i talosaga mai le Komisi Europa e faapea o le ulufale atu i le malosi o le taamilosaga fou mo le fuaina o le WLTP o loʻo faʻaleagaina e le faʻatupuina lafoga maualuga, o faʻalapotopotoga i le vaega o taʻavale e fefefe o mea o le a le tutusa lelei.

I se isi itu, ma e tusa ai ma le failautusi aoao o le Automobile Association of Portugal (ACAP), e fefefe kamupani i le ono faaluaina o le tau o taavale fou, i ni nai masina - muamua, ia Setema, ma taavale. ua uma ona faʻamaonia e le WLTP, ae faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o tau ua liua i le NEDC - taʻua o NEDC2 - ona sosoo ai lea ma Ianuari, faʻatasi ai ma le faʻamautuina faʻavaeina o le tau o le WLTP.

“O le tausaga lenei ua i ai le matou NEDC2, po'o le mea ua ta'ua o le 'correlated', lea o le a mafua ai le si'itia o le fa'aosoina o le CO2 e tusa ma le 10%. Ma, ia Ianuari, o le ulufale mai o le WLTP o le a aumaia ai se isi faʻaopoopoga ", o le tala lea a Hélder Pedro, i faʻamatalaga lomia i le Diário de Notícias.

Hélder Pedro ACAP 2018

I le faʻaopoopoina o le faiga o lafoga a Potukale "o loʻo faʻavae faʻavae i luga o le CO2 emissions ma e matua alualu i luma", na faamamafaina e Hélder Pedro e faapea "soʻo se faʻaopoopoga o le 10% poʻo le 15% i le faʻaaogaina e mafai ona taʻitaʻia ai se faʻaopoopoga tele o lafoga totogi".

E tusa ai ma le tagata lava lea e tasi o loʻo nafa, o le siʻitia o tau o taʻavale, o se taunuuga o le faʻamalosia o le laulau fou e faʻaaogaina, e mafai ona tupu e ala i se siitaga o lafoga totogi, i le faasologa o le "40% poʻo le 50%" , aemaise lava, i vaega maualuluga.

"O taavale e tatau ona faateleina i le averesi i le va o le lua afe ma le tolu afe euros"

O le atugaluga i lenei avanoa, e le gata i lea, o loʻo i ai i upu a le Faʻatonu Fesoʻotaʻi i Nissan, António Pereira-Joaquim, o ia foi, i faʻamatalaga i le DN, ua manatu e faapea "o lenei tulaga e popole aua i le va o Setema ma Tesema o le a aoga. faʻavae i luga ole WLTP homologations ua liua ile NEDC e ala i se fua faʻatatau e maua ai tau e sili atu le maualuga nai lo le taimi nei, le NEDC2".

E pei ona toe manatua e le ofisa, "o le faʻaogaina saʻo o laulau lafoga o le a i ai se aafiaga vave o se siʻitia tele o tau o taʻavale, faʻatasi ai ma suiga masani i le aofaʻi o faʻatauga ma tupe maua lafoga mo le Setete". Talu ai "o le siitia o tau o taavale e tatau ona i ai i le va o le lua afe ma le tolu afe euros ona o le lafoga".

"E manino lava, e le gafatia lenei mea, e le aoga i soo se tasi", o lana faaiʻuga lea.

FOLLOW US ON YOUTUBE Subscribe to our channel

Faitau atili