WLTP. Ọnụ ahịa ụgbọ ala nwere ike ịhụ mmụba ụtụ n'etiti 40 na 50%

Anonim

N'agbanyeghị arịrịọ sitere na European Commission na ntinye ike nke usoro ọhụrụ maka ịlele mmetọ mmetọ WLTP anaghị ebute ụtụ isi dị elu, ndị otu na-arụ ọrụ ụgbọ ala na-atụ egwu na ihe agaghị aga kpọmkwem otú ahụ.

N'ụzọ megidere nke ahụ, na dị ka odeakwụkwọ ukwu nke Automobile Association of Portugal (ACAP), ụlọ ọrụ na-atụ egwu ekwe omume nke a okpukpu abụọ abawanye na price nke ọhụrụ ụgbọala, na dị nnọọ a ọnwa ole na ole - mbụ, na September, na ụgbọala. WLTP kwadoro ya, mana site na ụkpụrụ emission atụgharị na NEDC - nke a na-akpọ NEDC2 - na mgbe ahụ, na January, na nguzobe nke ụkpụrụ mmepụta WLTP.

"N'afọ a, anyị nwere NEDC2, ma ọ bụ ihe a na-akpọ 'mmekọrịta', nke ga-eme ka mmụba dị elu na ikuku CO2 dị gburugburu 10%. Mgbe ahụ, na Jenụwarị, ntinye nke WLTP ga-eweta mmụba ọzọ", ka Hélder Pedro kwuru, na nkwupụta ndị e bipụtara na Diário de Notícias.

Hélder Pedro ACAP 2018

Na-agbakwụnye na usoro ụtụ isi Portuguese "bụ n'ụzọ bụ isi na-adabere na ikuku CO2 ma na-aga n'ihu na-aga n'ihu", Hélder Pedro na-ekwusi ike na "mmụba ọ bụla nke 10% ma ọ bụ 15% nke ikuku nwere ike ime ka mmụba dị ukwuu na ụtụ isi a na-akwụ ụgwọ".

Dị ka otu onye ahụ na-ahụ maka ya si kwuo, mmụba nke ọnụahịa ụgbọ ala, n'ihi ntinye nke ike nke tebụl ihe ọkụkụ ọhụrụ, nwere ike ime site na mmụba nke ụtụ isi na-akwụ ụgwọ, n'usoro nke "40% ma ọ bụ 50%" , karịsịa, na elu ngalaba.

"Ụgbọ ala kwesịrị ịbawanye na nkezi n'etiti puku euro abụọ na puku atọ."

Nchegbu nwere ike ime nke a bụ, ọzọkwa, dị ugbu a n'okwu onye isi nkwurịta okwu na Nissan, António Pereira-Joaquim, bụ onye, na nkwupụta nke DN, na-eche na "ọnọdụ a na-echegbu onwe ya n'ihi na n'etiti September na December ọ ga-arụ ọrụ. dabere na WLTP homologations ghọrọ NEDC site na usoro nke na-arụpụta ụkpụrụ dị elu karịa ndị dị ugbu a, NEDC2".

Dị ka onye ọrụ ahụ na-echetakwa, "itinye ngwa ngwa nke tebụl ụtụ isi ga-enwe mmetụta ozugbo nke mmụba dị ịrịba ama na ọnụ ahịa ụgbọ ala, na-enwe mmetụta anụ ahụ na olu ahịa na ụtụ ụtụ isi maka steeti". Ebe ọ bụ na "nkezi na-abawanye na ọnụ ahịa ụgbọ ala kwesịrị ịdị n'etiti puku euro abụọ na puku atọ naanị n'ihi ụtụ isi".

"N'ezie, nke a bụ ihe a na-apụghị ịkwụ ụgwọ, ọ bụghị onye ọ bụla bara uru", ka o kwubiri.

Soro anyị na YOUTUBE denye aha na ọwa anyị

GỤKWUO